Аналитици от Министерството на отбраната на Германия не изключват разпад

...
Аналитици от Министерството на отбраната на Германия не изключват разпад
Коментари Харесай

Германия ще подготви план на действие в случай на разпад на ЕС

Аналитици от Министерството на защитата на Германия не изключват разпад на Евросъюза и цялостно преустрояване на съществуващия международен ред. Това се споделя в отчета " Стратегическа прогноза — 2040 ", представен от списание " Шпигел ".
В документа, който е с размер 102 страници, специалистите на Бундесвера показват шест разновидността за развиването на Европейски Съюз в идващите 20 години. Очаква се на база другите сюжети да бъдат готови съответни проекти за деяние .
Най-негативният за Европейски Съюз и Германия сюжет допуска " многочислени спорове " на фона на няколко десетилетия политическа и икономическа неустойчивост.
" Разширяването на Европейски Съюз е спряно, от ден на ден страни напущат общността... Европа е изгубила своите световни конкурентни преимущества. Все по-разбъркания, безреден и раздиран от спорове свят изцяло трансформира средата на Германия и Европейски Съюз от позиция на политиката на сигурност " - това съгласно немските аналитици е най-лошият вид, написа БГНЕС.
Вторият отрицателен сюжет допуска делене на Европа на два блока, които последователно се отделят един от различен както в стопански, по този начин и в социално-политически проект. При това страните от Източна Европа последователно минават в орбитата на въздействието на Русия, което се изяснява с тяхната взаимозависимост от енергоресурсите, пишат аналитиците.
" Провалът на глобализацията “ се съдържа в още един сюжет, който ще докара до края на " европейската заблуда ", считат в Бундесвера. Това ще докара до внезапно активизиране на външната политика на Русия и Китай и отчуждаването на Европейски Съюз от трансатлантическите сътрудници, считат специалистите.
Позитивните прогнози ( " Глобалният Запад " и " Мирното пространство " ) включват усилване на съдействието вътре в Европейски Съюз и разширение на общността, построяването на партньорски връзки със съседите и сполучливо развиване на пазарните процеси в целия свят.
" Секретният отчет на немското министерството на защита заслужава най-сериозно внимание. Този формален документ напълно ясно показва вероятния провал на Европейски Съюз и по какъв начин това събитие ще се повлияе върху сигурността на Германия. В същото време в него са заложени стратегическите сюжети, по които би трябвало да се ориентира Бундесвера ", обобщават публицистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР