Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров
Коментари Харесай

Във Видин тържествено отбелязаха 60-годишния юбилей от световния рекорд на Богомил Петров

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков поздрави Богомил Петров във връзка 60 години от постигането му на международен връх по повдигане на тежести

В залата на Общински съвет-Видин бе тържествено маркиран 60-годшния празник от международния връх, подложен от почетния жител на Видин – Богомил Петров. Рекордът е подложен на 17 май 1964 година, когато той съумява да повдигне 140 кг., а достижението му го изпраща на Олимпиадата в Токио.

На събитието участваха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков, секретарят на Община Видин – Емилиян Енчев, кметове на общини от област Видин, представители на Българска федерация по повдигане на тежести, културни институции, някогашни спортисти и жители. Специален посетител бе Богдан Иванов, определен за състезател на ХХ век и участник в две олимпиади.

Кметът поздрави спортния деец с думите: „ Дано във Видин се намерят почтени хора като теб, които да възобновят остарялата школа по повдигане на тежести “ и му пожела още дълги години здраве. Д-р Цветан Ценков му връчи почетен плакет на Община Видин, приветствен адрес и алегорични дарове, които да подчертаят приноса му за развиването на района. „ Спортният Ви хъс и предпочитание за победа вършат по този начин, че за Вас да няма непостижими цели. Работата Ви като треньор в родния град трансформира Видин и видинските щангисти в люлката на международната юношеска тежка атлетика! Вашият гений и целенасоченост Ви съпътстват и до през днешния ден във всички Ваши начинания! “ – написа в адреса.

Богомил Петров получи приветствени адреси и дарове от Общински съвет-Видин, Областна администрация, Регионален Исторически Музей – Видин, Държавен списък – Видин и други организации. Людмил Точев, представител на Българската федерация по повдигане на тежести, го отличи с плакет за необикновен принос в развиването на българските щанги и годишнината от поставения от него международен връх.

Събитието съответствува и с деня на българския спорт и професионалния празник на работещите в областта на спорта.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР