Амстердам представи мащабен план за ограничаване на туризма в отговор

...
Амстердам представи мащабен план за ограничаване на туризма в отговор
Коментари Харесай

Довиждане на "бирените колелета": Амстердам е решен да ограничи туризма

Амстердам показа огромен проект за ограничение на туризма в отговор на недоволството на доста поданици, съгласно които историческият център на града е препълнен, написа " Ройтерс ".

Партията " Зелени леви " и други партии, които договарят за ново градско управление след изборите през март, дават обещание да върнат " салдото на града " в документ, до който " Ройтерс " е получил достъп. Положителните страни от туризма като заетостта и приходите за града са подкопани от отрицателните последствия, в това число боклука и шумовото замърсяване, се показва в документа.

Промените, които се плануват, включват понижаване на така наречен превоз за развлечение като " бирените колелета " за доста хора, понижаване на пиенето на алкохол на лодките по каналите, в допълнение ограничаване на " Еърбиенби " (Airbnb) и други платформи за отдаване чартърен на жилища, както и покачване на налозите.

 Довиждане на
© Reuters

Плановете, оповестени в сряда, плануват също по този начин да се направи списък на всички кревати, които се отдават чартърен в града, с цел да се управляват разнообразни браншове като круизните кораби и хотелите.

Берт Нап от организацията на поданици на Амстердам " Д`Оуде Биненстад " е удовлетворен, че към този момент се взимат ограничения. Той обаче се тормози, че те са толкоз фрапантни, че ще доведат до правосъдни каузи и политическа опозиция, което ще отнеме доста време.

Берт Нап означи, че градът има прекомерно доста гости, което трансформира характера на централната част и я трансформира в една огромна туристическа атракция. Той сподели също, че пияните буйни туристи вършат центъра неприветлив за локалните поданици. При население 800 000 души градът чака 18 милиона туристи през 2018 година, нарастване от 20 % по отношение на 2016 година.

 Довиждане на
© Associated Press

Антитуристическите настроения са подклаждани от това, че с туризма се изяснява покачването на цените на жилищата, които са станали недостъпни за елементарните холандци. Средният жилища в Амстердам коства 407 000 евро през 2017 година, което е покачване с 12 % по отношение на 2016 година съгласно националната асоциация на недвижимостите Ен Ве Ем.

През последните години държавното управление се пробва да пренасочи ползите на туристите. Рекламни акции насочиха вниманието към градските канали, къщата на Ане Франк и музеите, препълнени с прелестни творби на изкуството.

Законодателите помогнаха за ребрандирането на туризма, като закриха една трета от градските обществени домове през 2008 година и започнаха стратегия през 2011 година за затваряне на кафенетата с марихуана, които са покрай учебни заведения.

Амстердам е град за живеене и работа, едвам на второ място е туристическа дестинация, се показва в документа. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР