Амстердам планира да забрани използването на всички автомобили с бензинови

...
Амстердам планира да забрани използването на всички автомобили с бензинови
Коментари Харесай

До 2030 г. Амстердам преминава към автомобили с нулеви емисии

Амстердам възнамерява да забрани потреблението на всички коли с бензинови и дизелови мотори до 2030 година Градът има упоритостта в границите на десетилетие да построи нужната за електрическите коли инфраструктура, осигурявайки по-екологичен превоз и по-чист въздух. Надеждата е по-чистият въздух да увеличи предстоящата дълготрайност на живота на жителите на Амстердам с три месеца и да понижи излъчванията въглероден диоксид с до 9%.

В мощ от идната година избрани дизелови транспортни средства ще бъдат неразрешени в центъра на Амстердам като част от проекта, отбелязва Си Ен Ен. От 2022 година рейсовете ще минават през центъра на холандската столица единствено в случай че имат електрически или водородно захранвани мотори, а до 2030 година всички транспортни средства в града ще би трябвало да бъдат с нулеви излъчвания. Гражданите на Амстердам се предизвикват за прекосяване към електрически автомобили посредством стратегии за споделени пътувания и дотации. Задвижването на възходящия брой нови електрически коли ще изисква 23 000 зареждащи станции до 2025 година, а за момента Амстердам има към 3 000 сходни станции, ситуирани на публични паркинги.

"Целта ни е да осигурим чист въздух за всеки в Амстердам чрез премахването на излъчванията от трафика и понижаване на излъчванията от останалите източници ", акцентира общинският консултант Шарън Дийксма. Към момента Амстердам има пет нискоемисионни зони, в които колите, произвеждащи повече нездравословни излъчвания, са неразрешени. Предстои тези зони да бъдат разширени, а регулациите ще стават по-строги.

Други градове като Париж, Мадрид и Атина също възнамеряват да забранят дизеловите коли през 2025 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР