Американците са недоволни един от друг и от това накъде

...
Американците са недоволни един от друг и от това накъде
Коментари Харесай

Да се учим от грешките на Америка: Как се насаждат задължения и се срива държава

Американците са недоволни един от различен и от това накъде се движи страната, и всички са недоволни, без значение от техните възгледи и ценностна система: резултатите от сходно изследване се разискват интензивно и, както постоянно в Съединените щати, от противоположни позиции.

А във връзка с стопанската система, нещата в страната и преди са били по-зле, означават анализаторите, т.е. не става въпрос за Брутният вътрешен продукт или безработица (доста ниска).

И какво? Ето същността на феномена: по едно и също време и либералите (тоест демократите), и консерваторите (републиканците) имат вяра, че страната се движи към техните съперници. И двете групи са доста смутени от това. По-конкретно, 44% от демократите имат вяра, че Америка се движи надясно (към републиканците), а 55% от републиканците споделят, че пълзи наляво. И двете групи считат, че губят страната си.

Нека повторим една нееднократно изказвана мисъл: Америка ни е дадена, с цел да се поучим от грешките й и да не вършим това, което вършат там. И тук има доста потребно пояснение за нещастието, което се случва на тази страна. Накратко, въпросът е, че либералите - и сегашната администрация - са хора, които желаят да накарат всички да мислят и работят като тях.

И тук в идващия коментар има различен лист с въпроси, по които това се случва. Администрацията на Байдън (представляваща същите тези сякаш либерали) по най-нелиберален метод принуждава всички хора, без изключение – и то без гласоподаване в Конгреса – да купуват хладилници или климатици, които дават отговор на новите стандарти за икономисване на сила. Автомобилните производители са принудени да създадат същото с колите си, което ще ги направи с 3000 $ по-скъпи. И това макар обстоятелството, че единствено половината от популацията (тоест същите демократи) имат вяра в нуждата от „ битка с климата “, изключително в случай че битката би трябвало да се води по този метод. За другата половина на страната тази битка е насмешка и обир.



По същия метод демократите принуждават учебните заведения да отворят момичешките съблекални за момчета, които заявяват, че са си сменили пола. На учебните заведения, които не са съгласни, им се понижават средствата, да вземем за пример за обеди. И макар обстоятелството, че половината население е ужасено от това, тъй като по някаква причина към момента има вяра, че момчетата са момчета, а девойките са девойки.

Присъдата на един от коментаторите: хората на Байдън не могат да понасят, когато човек има избор (вярвания, полезности, действия). И те даже не могат да си помислят, че е допустима друга скица, когато либералите живеят по този начин, както либералите желаят, само че останалите могат да живеят по някакъв метод по друг метод.

Защо са такива? Отговорите би трябвало да се търсят в дълбините на американската история и изключително в това, което се назовава американска вяра, когато „ една черна овца скапва цялото стадо “. Днес тази обич към еднаквостта ги предизвиква да измислят всевъзможни закани (като изменението на климата), битката против които може да бъде обща за всички. Това е, което те знаят и обичат. А хората със лично мнение по следващата „ заплашителна “ тематика са опасност за всички.

Това американска тематика ли е? Всъщност не доста. Ето един образец, който се случи в моето село в Подмосковието в нощта на 1 януари. Това е тематика, която ни е позната от предходната година - за радостните празници, новогодишните тържества и фойерверките, които представителите на една " школа на мисълта " постоянно желаят да анулират и забранят. Но другите не желаят това.

От преписка в селския чат: „ Как можете да организирате фойерверки, откакто терористите удариха Белгород и убиха толкоз доста хора? “ Отговори: „ Как са организирали фойерверки през 1943 година във връзка с завладяването на Орел и Белгород, в случай че преди този момент имахме големи загуби край Прохоровка? “ И даже по този начин: " Всъщност задачата на фойерверките е да разпилян демоните, в случай че не ми вярвате, попитайте тези, които са измислили фойерверките, т.е. китайците. Или пък сте за демоните? "

И фойерверки имаше, същото се чу и от прилежащите села. Противниците на празника, три фамилии, си седяха у дома. Да, имаме такива, апропо не толкоз многочислени събратя, които - като тези " либерали " в Съединени американски щати - считат, че мрачният им жанр на държание безусловно би трябвало да бъде натрапен на всички останали и в случай че се съпротивляват, тогава би трябвало да бъдат сплашени, очистени, принудени. И тези събратя заслужават всякакво почитание тъкмо досега, в който стартират - по своите способи на деяние - да наподобяват на американските либерали.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР