Американският заместник-държавен секретар Стивън Бигън каза днес, че правителството на

...
Американският заместник-държавен секретар Стивън Бигън каза днес, че правителството на
Коментари Харесай

САЩ са готови да подновят преговорите със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Стивън Бигън сподели през днешния ден, че държавното управление на Съединени американски щати е готово да възобнови нуклеарните договаряния със Северна Корея макар заявките на Пхенян, че сега няма желание да води разговор с Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес.

— Inquirer (@inquirerdotnet)

Бигън, който е делегат на американския президент Доналд Тръмп за Северна Корея, приказва кореспонденти, откакто се срещна в Сеул с южнокорейски чиновници, които потвърдиха решимостта на съдружниците да следват дипломатически метод в уреждането на нуклеарния въпрос със Северна Корея.

По-рано севернокорейските държавни медии оповестиха, че водачът Ким Чен-ун е посетил пантеон в Пхенян, с цел да отдаде респект на дядо си и създател на страната Ким Ир-сен по случай годишнината от гибелта му. Корейската централна телеграфна организация (КЦТА) не загатна Ким да е направи някакви мнения за ситуацията на договарянията със Съединени американски щати, които бяха блокирани поради различия по отношение на облекчаването на глобите в подмяна на разоръжаване.

— The Associated Press (@AP)

Бигън сподели, че Съединени американски щати са подготвени да възобновят договарянията със Северна Корея, когато Ким дефинира собствен делегат, акредитиран да договаря по решаващите въпроси. По думите му Съединени американски щати не са поискали каквито и да е срещи със Северна Корея при визитата му в Южна Корея. Очаква се американският посланик да организира още диалози с южнокорейски представители, преди да замине на следващия ден за Япония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР