Американският сенат бие тревога: САЩ са с около две десетилетия

...
Американският сенат бие тревога: САЩ са с около две десетилетия
Коментари Харесай

Съединените щати значително изостават от Китай в модерните технологии: отчет на американското разузнаване

Американският сенат бие паника: Съединени американски щати са с към две десетилетия зад Китай в производството на батерии.

Двама американски сенатори, подтикнати от анализатори, сигнализираха за сериозното закъснение от Китай в производството на акумулатори и проучванията, което твърдо управлява световната верига на доставките. Те изискват незабавно фокусиране върху технологиите за произвеждане на батерии от последващо потомство.

Както оповестява Reuters, ръководителят на комисията по разузнаване на Сената Марк Уорнър и ръководителят на комисията по енергетика Джо Манчин написаха писмо до Министерството на енергетиката с причини за увеличение на производството на батерии в Съединените щати. Те категорично декларират, че Съединени американски щати изостават с „ 10 до 20 години и че Америка изостава от Азия в комерсиализирането на технологията за акумулатори “.

Изтъкнатият мотив е мощен: Китай съставлява повече от 75% от производството на акумулаторни кафези. Китай господства в международната верига за доставките на акумулатори за електрическите автомобили, като управлява забележителна част от минералите, нужни за производството им.

Тази есен Китай разгласи надзор върху износа на графит — основен съставен елемент за производството на акумулатори от последващо потомство. Напомняме, че Китай е водещ международен производител на графит – рафинира повече от 90% от графита в материал, употребен за съвсем всички аноди в батериите за електрическите автомобили. Това допуска, че Китай държи козовете в световната игра на батериите.

Миналия месец Европейският съюз също стартира публично следствие по отношение на превъзходството на евтините китайски електрически автомобили. Това може да усили цените за импорт или други регулаторни ограничения. А Съединени американски щати към този момент прибавят 25% мито за китайските електрически транспортни средства към сегашните 2,5% мито за импорт на транспортни средства.

Глобалното търсене на литиево-йонни акумулатори се чака да се усили с разширението на промишлеността за произвеждане на електрически автомобили. Същевременно, нужният общ потенциал ще се усили от почти 700 GWh през 2022 година до почти 4,7 TWh до 2030 година

В писмото си сенаторите упорстват за продължение на водачеството на Съединени американски щати в основаването на технология за акумулатори от последващо потомство и различна химия, която е по-малко подвластна от китайските минерали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР