Американският производител на товарни автомобили Freightliner, който е част от

...
Американският производител на товарни автомобили Freightliner, който е част от
Коментари Харесай

Freightliner пуска два камиона на ток

Американският производител на товарни коли Freightliner, който е част от концерна Daimler, показа два електрически модела. eCascadia е влекач, а eM2 106 е камион от междинен клас. Daimler Trucks разгласи и основаването на ново поделение с името E-Mobility Group.

Freightliner eCascadia е издигнат въз основата на серийния камион със същото име от клас 8, в който по американските стандарти влизат тежките магистрални влекачи. Вместо дизелов мотор обаче под предния похлупак има електромотор с мощ 730 к.с.

Капацитетът на батериите е 550 кВтч - 5.5 пъти повече в сравнение с при Tesla Model S P100D. Акумулаторите тежат към четири тона и обезпечават пробег от 400 км с едно зареждане.

По автомобилните ограничения подобен обхват е изцяло допустим, само че за влекач е извънредно непълен. За да се зареди батерията на 80% е нужен най-малко час и половина.

Freightliner eM2 106 е предопределен за местни транспорти. Има по-скромни батерии с потенциал 325 кВтч и електромотор с мощ 480 к.с. Автономният пробег е 370 км, а зареждането на батериите до 80% лишава към час.

30 електрически камиона от новите модели ще преминат тествания по пътищата на Северна Америка до края на годината. Серийното произвеждане стартира през 2021-ва.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР