Американският производител на самолети Boeing намали прогнозата си за търсене

...
Американският производител на самолети Boeing намали прогнозата си за търсене
Коментари Харесай

Boeing очаква по-малко търсене на самолети през следващите 20 години

Американският производител на самолети Boeing понижи прогнозата си за търсене на самолети в цялата промишленост през идващите 20 години, само че съобщи, че чака доставките да бъдат постоянни като се изключи съветския пазар. Boeing предвижда, че самолетните компании в международен мащаб ще се нуждаят от 41 170 нови самолета в идващите 20 години, като половината от доставките ще бъдат аварийни самолети, а самолетите с една пътека ще са към 75%.

Новата пазарна вероятност на Boeing, оповестена преди началото на авиошоуто в английския град Фарнбъро, е по-ниска от предходните упования на компанията за 43 610 доставки през идващите 20 години. Оценката изключва съветския пазар и прогноза за продажба на 1540 самолета на него поради войната в Украйна и несигурността по кое време производителите още веднъж ще могат да продават самолети на съветски превозвачи.

И въпреки всичко се чака търсенето през идващите 10 години да се увеличи до 19 575 доставки - по-висока прогноза от тази за предходното десетилетие даже без съветския пазар.
Реклама
Производителят намали леко прогнозата си за темпа на напредък на пътническия трафик до 3.8% от 4%, само че увеличи прогнозата си за повишаване на товарния трафик до 4.1% от 4% предходната година.
Възстановяване от пандемията
" Нашето виждане за средносрочно възобновяване - когато промишлеността се върне към равнищата на световния въздушен трафик от 2019 година - е значително непроменено ", споделя Дарън Хълст, маркетинг вицепрезидент на Boeing, в прессъобщение на компанията. " Като цяло към момента виждаме края на 2023 година, началото на 2024 година като времето, когато промишлеността ще се възвърне изцяло или най-малко до равнището на трафика отпреди пандемията. "

Boeing вижда мощно краткосрочно търсене на самолети макар рисковете от криза. Компанията също по този начин предвижда, че товарните транспорти ще набъбнат с 80% до 2041 година Въздушните товари доближават рекордни равнища, сподели Хълст, заявявайки, че това частично е " функционалност на възходящата стратегическа стойност на въздушните товари спрямо веригите за доставки и корабните доставки, които сега не се показват добре ".

Boeing вижда мрежите за електронна търговия като помощ за ориентиране на " стратегическо прекосяване към въздушни товари даже в средносрочен и дълготраен проект ". Въздушните товари към момента съставляват едвам 1% от международната търговия. " Малка смяна във връзка с метода на превозване, на основни детайли от търговията, оказва огромно въздействие във връзка с търсенето на въздушни товари ", изяснява Хълст.
Реклама
Според него броят на маршрутите с повече от една оперираща самолетна компания се е нараснал повече от два пъти през последните две десетилетия. Това демонстрира " непрекъснатите нововъведения, които самолетните компании би трябвало да имат, с цел да продължат да се конкурират и да притеглят от ден на ден и повече трафик ".
Boeing води по поръчки на Airbus при започване на ревюто във ФарнбъроАмериканският производител Boeing резервира преднината си пред европейския си съперник Airbus в приемането на нови поръчки през втория ден от интернационалното авиоизложение във Фарнбъро, оповестява DPA, като се базира на изказване от фирмите.Частната капиталова компания 777 Partners купува още 30 самолета Boeing 737 MAX за полети на междинни дистанции. Самолетът ще бъде специфична версия 737-8-200 с повече места и спомагателни порти. Тя е създадена от американската компания нискотарифни превозвачи като Ryanair. Boeing и 777 Partners са сключили и прелиминарен контракт за още 36 самолета.Най-голямата в света компания за лизинг на самолети - AerCap Holdings, разгласи, че ще купи 5 спомагателни Boeing 787-9 Dreamliner.От своя страна Airbus разгласи поръчка от американския авиопревозвач Delta Air Lines за 12 самолета A220-300, по-дългата версия на най-малкия й модел A220. В първи ден от ревюто беше оповестено, че Delta Air Lines е поръчала и 100 самолета Boeing 737 MAX 10 с алтернатива за спомагателни 30 самолета. Свързани публикации Лятото на летищния безпорядък 8 юли 2022, 06:21 Бъдещето на бизнес пътуванията 1 април 2022, 06:26 Декарбонизация на превоза - какво следва? 23 януари 2022, 13:21 Перфектна стихия за контейнерните транспорти 24 септември 2021, 10:25 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР