Американският президент Доналд Тръмп обеща да наложи митата от 25%

...
Американският президент Доналд Тръмп обеща да наложи митата от 25%
Коментари Харесай

Тръмп даде Германия като пример за назидание

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание да наложи митата от 25% за вносната стомана и 10% за алуминия, като избра Германия като образец за наставление. Той уточни, че Мексико, Канада, Австралия и "други " могат да бъдат освободени.

"Ще бъдем доста почтени, ще бъдем доста гъвкави ", сподели Тръмп пред кабинета си, като уточни спечелилите и губещите от противоречивата политика.

Американският президент съобщи, че Мексико и Канада ще могат да бъдат извадени от общото цяло,, в случай че договарянията за предоговаряне на тристранното комерсиално съглашение НАФТА вървят добре. "Ако стигнем до договорка, най-вероятно няма да постановяваме митата на тези две страни ", сподели той, добавяйки, че Австралия също ще бъде пощадена. "Имаме доста близки връзки с Австралия, имаме търговски остатък с Австралия, страхотна страна, дълготраен сътрудник, ще създадем нещо с тях ", сподели той.

„ Ще създадем нещо с някои други страни.

“Но Тръмп се насочи към Германия - най-голямата стопанска система в Европейски Съюз – която евентуално ще се изправи пред митата. Като се опълчи на страните, които "се възползват " от Съединените щати, Тръмп упрекна Германия, че се държи незаслужено, като е съдействала доста по-малко от Съединени американски щати за финансирането на НАТО. "Ако погледнете НАТО, където Германия заплаща един %, а ние плащаме 4,2% от доста по-голям Брутният вътрешен продукт - това не е заслужено ", сподели той. "Затова гледаме на търговията и на военните, а те вървят ръка за ръка. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР