Американският президент Джо Байдън осъди остро решението на руския държавен

...
Американският президент Джо Байдън осъди остро решението на руския държавен
Коментари Харесай

Путин избра преднамерена война, която ще донесе катастрофални загуби

Американският президент Джо Байдън осъди остро решението на съветския държавен глава Владимир Путин да стартира " непровокирана и неоправдана " офанзива против Украйна в ранните часове на 24 февруари. 

Съединени американски щати и партньорските странище обсъдят въвеждането на цялостен пакет от наказания против Москва, каквито са дискутирани сред западните водачи в навечерието на офанзивите. 

" Президентът Путин избра преднамерена война, която ще донесе пагубна загуба на живот и човешко страдалчество. Русия сама е виновна за гибелта и разрушенията, които тази офанзива ще донесе, а Съединени американски щати, съдружниците от НАТО и сътрудниците ще отговорят в единен и съдбоносен метод. Светът ще потърси отговорност от Русия ", се споделя в известие на американския държавен глава. 

Байдън разгласи, че ще координира дейностите на Вашингтон със страните от Г7 и НАТО, с цел да се подсигурява мощен и взаимен отговор за въздържане на възможна експанзия против членовете на отбранителния съюз. 

Той и брачната половинка му Джил ще се " молят за смелите и горди хора на Украйна ".  

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че общността осъжда офанзивата на Русия против Украйна, за която няма опрощение. 

" В тези мрачни часове мислите ни са с Украйна и почтените дами, мъже и деца, които се сблъскват с тази непровокирана офанзива и се опасяват за живота си ", споделя тя. 

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски и са разискали стъпките, които могат да се подхващат в резултат на " ужасяващите събития в Украйна ". 

" Президентът Путин избра пътя на кръвопролитието и заличаването посредством непровокирана офанзива против Украйна. Англия и сътрудниците ще отговорят уверено ", споделя Джонсън в известие в Twitter. Британското държавно управление ще свика незабавно спешния си щаб COBRA. 

" Никой не трябва да не помни този ден ", споделя министърът на защитата на Англия Бен Уолъс, който разказва дейностите на Москва като " гола експанзия против демократична страна, която си разреши да изрази разнообразни желания от това да е дисциплиниран комшия на Русия ". 

Реакция пристигна и от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, който прикани Владимир Путин да приключи нападението над Украйна и " да даде късмет на мира ", тъй като " прекалено много хора към този момент починаха " от спора сред двете страни. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР