Американският президент Джо Байдън обяви отпускането на 3 млрд. долара

...
Американският президент Джо Байдън обяви отпускането на 3 млрд. долара
Коментари Харесай

САЩ обявиха рекордна военна помощ за Украйна, Европа дава дронове

Американският президент Джо Байдън разгласи отпущането на 3 милиарда $ военна помощ на Деня на независимостта на Украйна, когато се означават шест месеца от началото на войната.

Досега най-голямата еднократна помощ след нашествието в Украйна беше в размер на 1 милиарда $, която Конгресът утвърди предишния месец.

" Съединените американски щати се ангажират да поддържат народа на Украйна, която продължава да се бори за своя суверенитет ", съобщи Байдън, обявявайки пакета.

" Асошиейтед прес " написа, че парите от новия транш ще се употребяват за образование и съоръжение на украинските военни " в очакване на многогодишни военни дейности ". По-специално парите ще могат да се изразходват за закупуване на дронове или съоръжение. Новият пакет за помощ е предопределен за средносрочни и дълготрайни цели.

От началото на мандата на Байдън Съединени американски щати са отделили почти 10.6 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, а след анексията на Крим през 2014 година - над 12.6 милиарда

Германия също заяви във вторник, че ръководещата коалиция се е договорила да задели още 500 млн. евро за украинската войска, в това число за придобиване на средства за битка с дронове.

Норвегия и Англия оповестиха като взаимна самодейност, че ще дават на Украйна дребни норвежки дронове Black Hornet, оповестява CNN.

" Този дрон може да се употребява за разузнаване и различаване на цели. Той е елементарен за ръководство, благонадежден, сложен за разкриване и изключително подобаващ за борби в градски региони ", сподели норвежкият министър на защитата Бьорн Арилд Грам.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР