Американският президент Джо Байдън иска Конгресът да отпусне на Украйна

...
Американският президент Джо Байдън иска Конгресът да отпусне на Украйна
Коментари Харесай

Байдън иска от Конгреса още над 13 милиарда долара за Украйна


Американският президент Джо Байдън желае Конгресът да отпусне на Украйна още над 13 милиарда $. От Москва предизвестиха Вашингтон да не изпраща на Киев далекобойни оръжия. Международната организация за атомна сила ще показа идната седмица отчета си за сигурността на Запорожката АЕЦ. След визитата в Запорожката АЕЦ ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси удостовери, че двама специалисти от задачата ще останат в централата.

Видяхме всичко, което поискахме, сподели Гроси, като изрази безпокойствие от военната интензивност в региона. Най-големите му опасения са свързани с " физическата целокупност ", енергоснабдяването на централата и ситуацията с личния състав ѝ.

Запорожката атомна електроцентрала от март е под контрола на съветските войски, само че нейната екплоатация както и преди се прави от украински експерти. Москва и Киев седмици наред се упрекват за обстрел в региона на оборудването. 

Руските управляващи в Запорожие оповестиха, че са предотвратили опит за украински десант в близкия Енергодар. 

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като означи, че Съединените щати работят на ръба на директно присъединяване в спора. Той повтори, че тъй наречените специфична интервенция ще продължи, до момента в който не бъдат реализирани задачите ѝ.

По време на визитата си в Далечния изток идната седмица президентът Владимир Путин ще участва и на военни маневри на учението " Восток 2022 ". Белият дом изиска Конгресът да отпусне на Украйна нова помощ от 13,7 милиарда $. Досега са утвърдени 40 милиарда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР