Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци

...
Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци
Коментари Харесай

Байдън: Затваряме САЩ за всички полети от Русия. Путин няма представа какво го очаква!

Американският президент Джо Байдън бе приветстван от демократи и републиканци в символ на поддръжка за Украйна по време на речта си " За положението на Съюза “, произнесена тази нощ пред Конгреса, съобщи Ройтерс.

Събитията в Украйна принудиха президента на Съединени американски щати Джо Байдъун да се отклони от обичайния сюжет на годишната тирада пред Конгреса " За положението на Съюза ".

" Нека всеки от нас, който е в положение да стане, да стане и да изпрати явен сигнал към Украйна и света ", сподели президентът на Съединени американски щати. Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с аплодисменти и развяване на украински знамена показаха поддръжката си за битката на народа на Украйна против нашествието на Русия.

В залата присъстваше и посланикът на Украйна Оксана Маркарова. Тя стоеше паралелно до Първата дама Джил Байдън.

В този миг президентът се отклони от квалифицирания текст и сподели по адрес на съветския президент Владимир Путин: " Той няма визия какво се задава ". " Ние предизвикваме болежка на Русия и поддържаме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всеки път изолиран от света ", съобщи Байдън.

" Преди шест дни съветският президент Владимир Путин се опита да разклати устоите на свободния свят, мислейки, че може да го накара да се подчини на заплашителните му способи ", сподели президентът на Съединени американски щати. " Но той доста се обърка ".

Байдън разказа украинския народ като " стена от мощ, която /Путин/ в никакъв случай не си е представял ".

Той похвали украинския си сътрудник Володимир Зеленски и украинските жители за " тяхното дръзновение, тяхната храброст, тяхната увереност, /която/ въодушевява света ".

" Нахлуването на съветския деспот в непозната страна коства скъпо на целия свят ", съобщи Байдън в речта си.

Но " в борбата сред демокрацията и автокрацията демокрациите се изправят на крайници и светът ясно избира страната на мира и сигурността ", сподели той.

Светът е " изолирал " Владимир Путин за това, че е изпратил съветските войски да нахлуят в Украйна, съобщи президентът на Съединени американски щати като се зарече, че опустошителните наказания ще " изцедят " икономическата мощ на Русия и ще отслабят армията ѝ.

" Сега Путин е изолиран от света повече, в сравнение с в миналото е бил ", съобщи Байдън, като добави, че " той няма визия какво го чака " във връзка с икономическите наказания и санкции.

Американският президент предизвести и съветските олигарси и " корумпирани водачи ", които съгласно него са измъкнали милиарди долари по време на режима на Путин: " Идваме за вашите нелегално добити облаги ".

Байдън повтори, че американските сили " няма да вземат участие в спора с съветските сили в Украйна “.

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела нефт от стратегическия си петролен запас като част от интернационалните старания за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи американският президент.

" Свободата постоянно ще победи тиранията. Президент Зеленски, украинци – вие вдъхновявате целия свят. Украински студенти, учители – всички те се трансфораха във бойци. Зеленски, изказвайки се в Организация на обединените нации, сподели: „ Светлината ще победи тъмнината “, сподели президентът на Съединени американски щати.

" Да, ние, Съединените щати, заставаме един до друг с украинския народ. Знаем уроците на историята: в случай че диктаторът не бъде спрян, той върви напред ", добави Байдън.

Той акцентира, че нападението против Украйна е безпричинно.

„ Путин е изолиран от света, както в никакъв случай до момента в историята. Заедно с нашите съдружници ние прибягваме до мощни стопански наказания, което прави военния фонд на Путин изцяло неправилен.

Днес споделям на Путин и съветските олигарси, които откраднаха милиарди долари вследствие на този режим - ние сложихме завършек на това.

Луксозните им жилища, яхтите им, самолетите и сметките им - ще ги " арестуваме ".

От този ден нататък затваряме всички полети от Русия. И единствено Путин е виновен за това “, сподели Байдън.

„ Нашите войски няма да се бият в Украйна. Но Съединени американски щати ще пазят всеки сантиметър от територия на НАТО по всевъзможен начин, с които разполагаме.

Ясно разбираме, че украинците демонстрират храброст, само че идващите дни ще бъдат сложни за тях. Ако Путин продължи, то украинският народ няма да се откаже от свободата си и от своите 30 години самостоятелност “, сподели президентът на американската страна.

Акцент американският президент сложи върху авансово премислената и непровокирана офанзива на Путин против Украйна и отводът на Русия от дипломация. " Той смяташе, че Западът и НАТО няма да реагират. Той си мислеше, че може да ни раздели вкъщи, в тази зала и в тази нация. Путин сгреши. Ние бяхме подготвени ", съобщи Байдън.

" На лъжите на Русия се противопоставихме с истината ", а сега, съгласно Байдън, свободният свят му търси отговорност. Байдън съобщи, че експанзията на Путин единствено е предиздвикала международните демокрации да укрепят решимостта си да се опълчват на надигащите се автокрации. " И в този момент, откакто той работи, свободният свят му търси отговорност. "

" Сега е часът, нашият миг на отговорност. Нашият тест за увереност и съвест, за самата история. Именно в този миг се образува нашият темперамент. В този миг се открива нашата цел. Изковава се нашето бъдеще ", сподели Байдън в умозаключение.

Байдън съобщи още в анонс, че Съединени американски щати също по този начин ще забранят достъпа на съветски самолети до американското въздушно пространство, присъединявайки се към възходящия брой страни, които затварят небето си за Русия след нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна.

„ Ние сме подложени на тестване, само че желязната воля на украинския народ ще ни помогне да се оправим. Въпреки че Путин обкръжи Киев с танковете си, той не може да победи сърцата и душите на украинския народ, тяхната обич към свободата. Той в никакъв случай няма да успее да подкопавае решителността на свободния свят “, заключи Байдън.

По отношение на спора 46-ият президент разгласи още, че Съединени американски щати се причислява към страните, които закриват въздушното си пространство за самолети на съветски самолетни компании и уточни за триумф това, че съветската фондова борса е изгубила 40% от пазарната си капитализация вследствие на глобите от последните дни и седмици.

По отношение на въоръжената опозиция Джо Байдън удостовери, че не има намерение американски бойци да вземат участие в кофликта, а прехвърлянето на армия в Европа обоснова със " отбрана на НАТО ", а не присъединяване в украинския спор.

Речта на Байдън не мина и без някои от нормалните за президента говорни гафове, като във вълнението си той обърка украинския с иранския народ:

" Путин може да обкръжи Киев с танкове, само че в никакъв случай няма да завоюва сърцата и душите на иранците "

По въпроса за битката с инфлацията в Съединени американски щати той означи, че има две благоприятни условия. Едната е тя да се лимитира посредством понижаване на приходите и оттова обедняване на американците. По думите му другата опция е по-добра и тя е да бъдат понижени разноските за живот на хората, а не приходите им, като в страната се създават повече коли и полупроводници и бъде построена още инфраструктура и въведени нововъведения.

" Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата ", предсказа той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат осъвременени пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии на всички места.

Според президента следва построяването на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електрически автомобили, ще бъдат сменени " отровните оловни тръби " на водопроводите и ще бъде обезпечен на налична цена високоскоростен интернет " за всеки американец в град, предградие, село и племенна общественост ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР