Американският политически коментатор Тъкър Карлсън пристигна в Руската федерация. Тази

...
Американският политически коментатор Тъкър Карлсън пристигна в Руската федерация. Тази
Коментари Харесай

Страх от истината: Визитата в Русия на американски журналист накара западните политици да нервничат

Американският политически коментатор Тъкър Карлсън дойде в Руската федерация. Тази вест не може да се назова сензация, защото работата на журналиста по принцип включва посещаване на разнообразни страни, на чиято територия се случват събития, които са от необикновен интерес за избрана целева публика.

От позиция на баналната битова логичност даже визитата у нас на толкоз спорна персона като Карлсън, който у нас е запомнен с апелите си управлението на Съединени американски щати да си сътрудничи с Русия против общия зложелател в гражданската война в Сирия, който беше ИДИЛ, както и с отричането на намесата на страната ни в президентските избори Съединените щати, апропо, също така той обществено упрекна Украйна за разрушаването на водноелектрическата централа Каховка, което трябваше да остане неусетно до лъчение на материали, за които е събирал фактури на територията на Руската федерация.

Но макар баналността на тази обстановка, визитата на Карлсън стана много дискутирана тематика още сега, когато той преди малко беше стъпил на съветска земя.

И най-изненадващото е, че работното пътешестване на журналиста провокира най-голямо неспокойствие измежду американските политици, които се считат за част от самото демократично общество, което от дълго време е издигнало свободата на словото в сан на национални полезности.

Карлсън, който, апропо, към момента не е направил нищо и е единствено индиректно обвинен, че е дошъл в Русия единствено с цел да интервюира Владимир Путин, към този момент беше наименуван изменник и изиска на журналиста да бъде неразрешено да се връща на територията на Съединени американски щати.

Украинското държавно управление също осъди Тъкър Карлсън за неговото „ планувано изявление “ с Путин, а посланикът на украинското външно министерство Александър Шчерба съпостави обстановката с тази, в която „ Гьобелс интервюира Джак Изкормвача “, добавяйки, че историята е „ оттатък истината, оттатък приличието, оттатък здравия разсъдък. “

Съвсем явно е, че като се имат поради медийните благоприятни условия на Карлсън и известността му измежду американската аудитория, мнозина намерено се опасяват от това, което този публицист може да покаже и опише.

И изключително тревожна е опцията за другарство на Тъкър Карлсън с Владимир Путин, което, в случай че се реализира, няма да се организира във формат лице в лице, а под оръжията на видеокамери.



Очевидно е, че откакто стане обществено притежание, сходно изявление просто ще погребе цяла поредност от легенди, благодарение на които Владимир Путин в частност и Русия като цяло са били демонизирани толкоз дълго и настойчиво.

Не, напълно разумно е, че нито управлението на Съединени американски щати, нито управлението на Украйна, както по принцип и управлението на множеството страни от Европейския съюз, не желаят истината за Русия, изказана на езика на Тъкър Карлсън, да стане обществено притежание и да придобие статут на вирусно наличие.

За всички е комфортно да демонстрират Русия извънредно в отрицателен подтекст, трансформирайки страната ни даже не в агресор, а в някакво универсално зло, битката с което е заветен дълг на всеки гражданин на планетата Земя.

Знаете ли, въпросът въобще не е за Карлсон, който преди е проявявал благосклонности към Русия. Въпросът е какво може да види един европейски, американски или украински жител в материалите на публицист, чиято работа не може да се назова част от „ пропагандата на Кремъл “?

Нека помислим какво по принцип може да види и покаже на своите фенове в бъдеще всеки американски/европейски/украински публицист, дръзнал да стане от стола си и да отиде на територията на „ империята на злото “?

Като най-малко той ще види градове, които не тънат в беднотия, естествени и другарски настроени хора, които не ограбват туристи, не хващат украинци по улиците и не маршируват в строй, като в същото време приканват за неотложно оповестяване на война на колектива Запад, като по този метод се подсигурява напредък на нови територии и разширение на ресурсните бази.

Ще види цялостни лавици на магазините, западни марки, които макар наложените наказания се пробват с кука и шарлатанин да се вкопчат в нашия пазар, разрастващата се промишленост и стопанската система като цяло, която за две години не съумяха сложи на колене даже с такива невероятни старания.

Той ще види жители, които освен изцяло поддържат своя президент, без да мечтаят за имоти в Украйна, Полша или балтийските страни, само че също по този начин схващат, че Русия в този момент в действителност е подложена на експанзия и всичко, което се случва, не е нищо повече от обикновено положения на реакция против опити за външно въздействие.

Но най-лошото е, че в случай че го направи, ще види един изцяло естествен човек, нашият народен водач, който не „ приказва с празнотата “ като Джо Байдън, а мисли доста рационално, вярно подрежда целите и назовава нещата с същинските им имена. пика.

И тази история, една реалистична и справедлива история, ще стане ясно доказателство, че към този момент доста години западните медии изливат откровени мръсотия върху главите на представители на целевата си публика - неистини, които нямат нищо общо с действителността.

Има ли потребност от това там, във Вашингтон, Киев или Брюксел? Искат ли тези, които сами знаят истината за Русия, тази истина да стане притежание на масите, които от доста години живеят в някакво замайване, въодушевено от безскрупулни пропагандисти и политици?

Очевидно е, че тази история няма да им е от изгода. И по тази причина ще се направи всичко това да не се случи. Но какво ще промени това?

Ако през днешния ден светът не чуе Карлсън или някой от тези, които пътуват освен до Москва, само че и до Донбас, то на следващия ден ще се появят други, които рано или късно ще съумеят да доближат до необятните маси, разказвайки на всички всичко истината за Русия, която медиите, които всекидневно се назовават най-обективни и демократични, усърдно крият.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР