Американският конспиративен теоретик Алекс Джоунс се завърна в X, след

...
Американският конспиративен теоретик Алекс Джоунс се завърна в X, след
Коментари Харесай

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Американският таен теоретик Алекс Джоунс се завърна в X, откакто Илън Мъск възвърне акаунта му след извършена анкета.

Каналите на Джоунс в някогашния Twitter, YouTube и Фейсбук бяха блокирани от модераторите на обществените мрежи след години на разпространяване на език на омразата и подправени вести.

Той набра голяма известност в Съединени американски щати, откакто стартира теорията, че всеобщата пукотевица в началното учебно заведение " Санди Хук " в щата Кънектикът на 14 декември 2012 година е инсценировка.

На тази дата 20-годишен мъж на име Адам Ланза убива майка си, след което идва в учебното заведение, въоръжен с полуавтоматично оръжие AR-15 и два револвера, и стартира да стреля безсистемно.

Убити са 20 деца на възраст сред 6 и 7 година, както и шестима души от личния състав - шефът, трима учители, психолог и терапевт.

Според него обаче убийството на 20 деца и шестима учители е имитация и скрит план на деятели против свободното владеене на оръжия.

Най-безумните му обвинявания против фамилиите на починалите деца бяха, че те са платени артисти.

Скандалните му изказвания водят и до вторична вълна от тормоз и закани с ликвидиране против родителите от страна на най-радикалните почитатели на Джоунс, които отхвърлят да повярват, че закононарушението се е случило.

Конспиративната доктрина за " подправената " всеобща пукотевица продължава да се популяризира години след убийството в " Санди Хук ". Междувременно Алекс Джоунс и медията му стават мултимилионери - InfoWars продава освен неистини, само че и най-различни артикули като хранителни добавки, бронежилетки и " хапчета за мозъка ". За три години онлайн магазинът му има 165 милиона $ доходи.

В завършек на сметка обезщетение на фамилиите на починалите дребни деца при стрелбата в учебното заведение.

Ето че година след решението на съда акаунтът на Джоунс в Х беше възобновен след анкета, извършена от Мъск, като 70% от към два милиона респонденти са дали своят вот за анулация на възбраната.

Първото деяние на скандалния конспиратор беше да препубликува туит на не по-малко скандалния Андрю Тейт, който гласи: " Ние се завърнахме "

To show respect to Alex Jones for his triumphant return and to show respect to Elon being a hero - tell a globalist to get fucked today.

Ill do exactly that and put all the video on

Were so back.
— Andrew Tate (@Cobratate)
Тейт, сходно на Джоунс, беше с отстранен акаунт преди профилът му да бъде възобновен предходната година. Той е изправен пред съд в Румъния по обвинявания в обезчестяване, трафик на хора и основаване на проведена незаконна група за полова употреба на дами.

Самият Мъск е обект на съществени рецензии поради тирада на омразата и голям брой антисемитски мнения, които безпроблемно се популяризират в Х, от както той пое компанията през октомври 2022 година

Поведението на милиардера и създател на ракетната компания " SpaceX " постоянно буди голям брой въпроси.

Така да вземем за пример в една от изявленията си Мъск уточни гибелта на 10-седмичното си бебе през 2002 година като мотивация да не анулира възбраната на Джоунс, напомня BBC.

" Нямам никаква благосклонност към никого, който би употребявал гибелта на деца за облага, политика или популярност ", сподели Мъск.

Изглежда обаче Мъск към този момент е размислил.

Като моли потребителите да гласоподават " за " или " срещу " завръщането на Джоунс, той повтаря хода, при който акаунтът на някогашния американски президент Доналд Тръмп беше възобновен месец откакто Мъск пое ръководството на платформата.

В отговор на един от ядосаните консуматори Мъск съобщи, че " изрично " не е склонен с изказванията на Джоунс за Санди Хук, като добави: " само че ние сме платформа, която има вяра в свободата на словото, или не сме? "

Милиардерът призна, че този ход ще бъде " финансово неприятен за X ", само че " правилата са по-важни от парите ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР