Американският актьор Филип Сиймур Хофман умира от свръхдоза наркотици на

...
Американският актьор Филип Сиймур Хофман умира от свръхдоза наркотици на
Коментари Харесай

7 години от смъртта на Филип Сиймур Хофман. Кои са най-силните му роли в киното?

Американският артист Филип Сиймур Хофман умира от свръхдоза опиати на 2 февруари 2014 година Една от най-големите звезди на поколението си, той оставя след себе си доста функции в киното и на театралната сцена. Работил е с режисьори като Итън Коен и Чарли Кауфман, а негови сътрудници пред камера са били Хоакин Финикс, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро и доста други.

Актьорът има 3 деца от 14-годишната си връзка с художничката по костюми Мими О'Донъл. Той ѝ завещава правото да се разпорежда с наследството му от 35 млн. $, макар че през последната година от живота му двамата са разграничени.

Днес най-големият му наследник Купър взе участие в новия филм на режисьора Пол Томас Андерсън ( " Буги нощи ", " Магнолия " ), с който Хофман е снимал нееднократно.

Макар да има три номинации за второстепенни функции, той печели първия си и единствен " Оскар " с първата си и единствена номинация за основна роля. Хофман смъква 20 кг, с цел да влезе в облика на огромния американски публицист Туман Капоти и получава оценката за работата си във кино лентата на Бенет Милър. Излизайки на сцената, той поздравява майка си с думите: " Тя отгледа сама 4 деца и единствено това е задоволително, с цел да сме ѝ признателни цялостен живот. Тя първа ме заведе на спектакъл. "

С кои други функции ще запомним Филип Сиймур Хофман прочетете на

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР