Американските законодатели заявиха, че обмислят да наложат забрана на електронните

...
Американските законодатели заявиха, че обмислят да наложат забрана на електронните
Коментари Харесай

САЩ обмислят забрана на електронните цигари

Американските законодатели обявиха, че обмислят да наложат възбрана на електронните цигари с усет, след отчет, в който ръководителят на администрацията за храните и медикаментите (FDA) предизвести за " зараза " при подрастващите.
Агенцията е изпратила повече от 1 100 предупредителни писма и 131 санкции на търговци, които продават незаконно е електронни цигари и артикули свързани с тях на деца, съобщи БГНЕС.
" Ние виждаме ясни знаци, че потреблението на електронни цигари от младите е достигнало до епидемиологични нива и би трябвало да поправяме някои аспекти на нашата цялостна тактика за превъзмогване на тази ясна и сегашна заплаха ", съобщи комисарят от FDA Скот Готлиб.
" Специално сме се фокусирали над електронните цигари с усет. И съществено обмисляме смяна в политиката, която да ни разреши да премахнем тези овкусени артикули от пазара ", сподели още Готлиб.
Очаква се данните от изявлението на комисаря да бъдат оповестени в идващите месеци, защото FDA реши да ги направи обществено притежание.
Според Вашингтон Поуст главните данни са от Националното младежко изследване за тютюнопушенето, което показна 75% нарастване при потреблението на електронни цигари измежду възпитаници в гимназиите в 2018 година по отношение на 2017 година
" Много деликатно употребявам думата " зараза ". Електронните цигари са станали една от най-опасните трендове измежду младежите ", добави Готлиб.
" Притеснителната и увеличаваща се траектория на потребление на тези артикули при младежите и пътя към зависимостта би трябвало да спрат ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР