Американските въоръжени сили съобщиха снощи, че са заловили член на

...
Американските въоръжени сили съобщиха снощи, че са заловили член на
Коментари Харесай

Американски военни заловиха ключов боец на „Ислямска държава“ в Сирия

Американските въоръжени сили оповестиха нощес, че са заловили член на екстремистката формация " Ислямска страна " по време на набег в Северна Сирия , съобщи Асошиейтед прес.

За хванатия Абу Халил ал-Фадани се счита, че " има връзки с цялата мрежа на " Ислямска страна " в района ", се споделя в изказване на Централното командване на Съединени американски щати.

Залавянето му предходната събота е нараснало възможностите американските антитерористични интервенции там да съумеят да вземат на прицел още членове на групировката, съобщи представителят на командването подполковник Трой Гърлок.

Съединени американски щати разполагат с към 900 военнослужещи в Сирия, които имат за цел да противодействат на остатъците от групировката " Ислямска страна ", която до 2019 година контролираше огромна част от територията на Сирия, отбелязва АП.

Информацията за залавянето на члена на " Ислямска страна " бе оповестена в миг, в който подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски сили постановиха комендантски час след продължителни конфликти с конкурентни арабски въоръжени групировки .

Според известия от сирийски медии и деятели Сирийските демократични сили са наложили комендантския час нощес в няколко града в провинция Дейр аз Зор покрай границата с Ирак, където са основани американците. Стотици американски военнослужещи са ситуирани там от 2015 година. В богатата на нефт провинция се намират най-големите петролни залежи в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР