Американски и европейски учени публикуваха заключение на свое изследване, че

...
Американски и европейски учени публикуваха заключение на свое изследване, че
Коментари Харесай

Радиоактивният облак над Европа е тръгнал от Русия

Американски и европейски учени разгласиха умозаключение на свое проучване, че радиоактивният облак, който се носеше над Европа през 2017 година, най-вероятно е с генезис от Русия. Предположението е за съветски нуклеарен обект, обвързван с повреда по времето на Съюз на съветските социалистически републики, съобщи " Свободна Европа ".

През октомври 2017 година беше засечен растеж на наличието на радиоактивни изотопи в атмосферата. Учените тогава не можаха да дефинират произхода на замърсяването. Тогава данните за посоката напразно, комбинирани с други доказателства, насочиха подозренията към Русия. Москва обаче отхвърли обвиняванията, че носи отговорност за разпространяването на изотопа Рутений-106. Отчетената централизация не застрашаваше човешкия живот, само че бе засечена от измервателните станции.

Калифорнийският софтуерен институт разгласява на 26 юли данни за свое проучване, осъществено от 50 учени. Тяхното умозаключение е, че произходът на този " забележителен, само че недеклариран нуклеарен случай " е централа в Уралския район. Според учените, изотопът Рутений не е бил откриван в атмосферата от повредата в Чернобил през 1996 година насам. Данните демонстрират, че опасност за популацията на Европа не е имало, само че е допустимо за живеещите наоколо до мястото на приключване това да не е тъкмо по този начин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР