Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното

...
Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното
Коментари Харесай

„Престрелките“ между Тръмп и Чен-ун не спират: Американски бомбардировачи прелетяха до бреговете на Северна Корея

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в интернационалното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като проява на мощ и с цел да покажат диапазона от военни варианти разполагаем на президента Доналд Тръмп, заяви Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкоз близко разстояние от демилитаризираната зона, което акцентира какъв брой съществено възприемаме севернокорейското безконтролно държание, съобщи говорителката на Пентагона Дейна Уайт, представена от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че това е явен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с голям брой военни разновидности да се оправи с всяка заплаха.

Външният министър на Северна Корея Ри Йонг-хо атакува американския президент Доналд Тръмп още в встъпителните думи на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, като го назова "ментално повреден човек, захласнат от грандомания ", предава AFP, цитира "Фокус ".

Освен това, севернокореецът сподели, че заканите на Тръмп да "унищожи тотално " Северна Корея са създали опцията ракетите на Пхенян да посетят американската северноамериканска територия по-вероятна.

Китай лимитира доставките на нефт в Северна Корея и ще спре да купува текстил, оповестява Ройтерс.

Китай е най-важният търговски сътрудник на Северна Корея и един от нейните единствени източници на твърда валута. Забраната за търговията с текстил ще навреди на приходите на Пхенян, а Китай е главният източник на петролни артикули в страната.

Решението е по отношение на последния нуклеарен тест на Северна Корея този месец. Организацията на обединените народи утвърди нови наказания - в това число текстилните и петролните ограничавания.

Изявление на китайското министерство на търговията оповестява, че рестриктивните мерки върху рафинираните петролни артикули ще се ползват от 1 октомври и неотложно за полутечен природен газ.

Съгласно резолюцията на Организация на обединените нации, Китай ще може да изнася в Северна Корея най-вече два милиона барела пречистен петрол годишно, считано от началото на идната година.

Забраната на текстила, което е вторият по величина експорт на Пхенян, се чака да коства на страната повече от 700 млн. $ годишно.

Китай и Русия в началото се опълчиха на предложение от Съединени американски щати за цялостна възбрана на износа на нефт, само че по-късно се съгласиха.

Цените на петрола в Пхенян са се повишили с към 20% през последните два месеца, оповестява организация AFP. "Вчера беше 1,90, $, през днешния ден е 2 $ ", разяснява чиновник на бензиностанция пред организацията. "Очаквам цената да се повиши в бъдеще. "

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява обстановката, че двамата са "както когато децата в детска градина стартират да се бият и никой не може да ги спре ". Лавров добавя, че е нужна пауза, "за да успокои напрежението ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР