Американската технологична компания Apple , чийто акции рязко поскъпнаха, увеличи

...
Американската технологична компания Apple , чийто акции рязко поскъпнаха, увеличи
Коментари Харесай

Битката приключи, рекордът е налице! Капитализацията на Apple надмина един трилион долара

Американската софтуерна компания Apple, чийто акции внезапно нарастнаха, усили капитализацията си до един трилион щатски $, ставайки първата сходна в страната. Това оповестява Bloomberg.

Акциите на компанията за известно време надвишиха цената от $207,04 за численост.

 Акции Apple резко выросли в цене. Таблица с биржи NasDaq

Интересното е, че новината през днешния ден някои медии оповестиха два пъти. Първият път поради неточност в приложение на Apple, което неправилно счете капитализацията на компанията.
Трябва да се означи, че Apple е първата трилионна компания не в света, а в Съединени американски щати. Тя бе изпреварена до единия трилион от китайската PetroChina. В края на 2007 година нейните акции внезапно нарастнаха, само че по-късно цената им много спадна.
Сегашният растеж на Apple е провокиран от мощните резултати от последното тримесечие.

С това се поставя и на борбата сред софтуерните колоси Apple, Amazon, Microsoft, Фейсбук и Alphabet, компанията майка на Гугъл, за достигането на въпросната капитализация.

Kомпанията, производител на iPhone, бе на ръба на банкрута през 1997 година, само че след завръщането на нейния създател Стив Джобс, нещата потеглиха в друга посока. За да прескочи прага от 1 трлн. $, Apple се нуждае от 15-процентово нарастване на цената на акциите. През предходната година акциите на компанията от Купертино скочиха с цели 47%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР