Американската полиция застреля въоръжен активист, отказал да пусне оръжието си,

...
Американската полиция застреля въоръжен активист, отказал да пусне оръжието си,
Коментари Харесай

В САЩ застреляха въоръжен активист

Американската полиция простреля въоръжен деятел, отказал да пусне оръжието си, оповестиха локалните медии. Фаталният случай беше сниман от очевидец.

Стрелбата е открита в кампуса на Техническия институт в щата Джорджия. Убит е 21-годишният Скаут Шулц, студент по компютърни технологии и президент на студентската ЛГБТ група „ Pride Alliance “.

Силите за сигурност са получили сигнал, че в университета има въоръжен с револвер и нож мъж. При идването си служителите на реда видели Шулц да държи хладно оръжие, само че не и огнестрелно.

Полицаите на няколко пъти предизвестяват младия мъж да хвърли ножа си, само че той отхвърля да се подчини и даже потегля против тях. Един от служителите на реда стреля и ранява тежко деятеля. Той е умрял в болничното заведение малко по-късно.

Местната полиция излезе с публично мнение, че мъжът е бил въоръжен с нож и е отказал да се подчини на заповедта на служителите на реда. Скаут Шулц е бил водач на хората с друга полова ориентировка в университета. Самият той се дефинира като безполов.

*Предупреждение: Кадрите не са подобаващи за лица под 18 години

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР