Американската корпорация 21st Century Fox води преговори за продажбата на

...
Американската корпорация 21st Century Fox води преговори за продажбата на
Коментари Харесай

Disney купува 21st Century Fox?

Американската корпорация 21st Century Fox води договаряния за продажбата на по-голямата част от компанията си на съперника Walt Disney, оставайки медийна компания, фокусирана напълно върху новините и спорта, оповестява CNBC, базирайки се на осведомени източници,предаде investor.bg

Разговорите се водят през последните няколко седмици и не е несъмнено дали ще доведат до договорка. Двете страни сега не водят договаряния, само че имайки поради, че те биват възобновявани на няколко пъти, може още веднъж да бъдат рестартирани.

За Fox готовността да се ангажира с диалози за продажба с Disney се базира на засилващото се разбиране измежду висшия мениджмънт, че разширението на медийния бизнес е от непосредствена значимост и няма по какъв начин това да се случи посредством придобивания. Твърди се, че компанията е уверена, че група, която е по-строго фокусирана върху новините и спорта, ще се конкурира по-ефективно в сегашната пазарна среда.

Медийният хоризонт се промени доста през последните години, откакто колоси като Фейсбук, Гугъл, Amazon и Netflix трансформираха метода, по който хората възприемат медиите и преобладават в цифровото разпространяване на видео наличие.

За Disney опцията да поеме контрола над друго кино студио и обилни активи за телевизионни продукции, до момента в който приготвя нови стрийминг услуги, е привлекателна поради забележителната експозиция на Fox към интернационалните пазари, да вземем за пример Англия, Германия и Италия. Disney неотдавна разгласи, че ще отдръпна всичките си филми от платформата на Netflix и ще показа две нови стрийминг оферти за потребителите.

Компанията обаче не може да има две телевизионни мрежи, по тази причина няма да купи мрежата на Fox. Disney няма да купи активите, свързани със спортни стратегии, вярвайки, че обединяването им с ESPN може да се схване за антиконкурентно от управляващите. Fox News и Business каналите също няма да бъдат включени в договорката, както и филиалите за локално лъчение, споделят източниците.

Освен филмовото студио, телевизионната продукция и интернационалните активи като Star и Sky Disney ще добави мрежите за развлечение, да вземем за пример FX и National Geographic.

Структурата и цената на договорката към този момент не са ясни. Предвид обстоятелството, че тя ще включва продажбата на доста, само че не всички активи на Fox, не е ясно по какъв начин Fox ще смекчи евентуалните данъчни последствия на договорката.

Представители на двете компании са отказали коментар. Акциите на Fox завършиха сесията в понеделник с покачване от 9,9%, а на Disney – с 2%.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР