Американската компания Samson Motorworks разработва вече седем години летящ автомобил

...
Американската компания Samson Motorworks разработва вече седем години летящ автомобил
Коментари Харесай

Спортната триколка Samson Switchblade ще хвръкне догодина

Американската компания Samson Motorworks създава към този момент седем години летящ автомобил и към този момент е на финалната права. Триколката й Switchblade с автоматизирано сгъваемото си " оперение " би трябвало да се появи на пазара в серийно осъществяване към края на идната година на цена от към $140 000.

Подобни поръчки за предложение на аеромобили са правени много до момента, най-много от хора и компании останали си на стадия на компютърното моделиране и рисунки. Но при Samson Motorworks нещата не са по-малко съществени в сравнение с при фирмите AeroMobil, Terrafugia и PAL-V.

Налице е действителен железен първообраз. Дължината на машина в настройка за пътна приложимост е 5100 мм (във въздушна 6200), ширината е 1800, височината 1500, размахът на крилата е 8200 мм. Боядисана е в багра металик Crimea Champange (кримско шампанско).

Трицикълът се дефинира от основателите си като " първия в света летящ състезателен автомобил ". Последното видео от наземните проби на плана е от 2014-а година. То не потвърждава, че Switchblade лети, само че подтвърждава, че машината е задоволително бърза и пъргава - ускоряването от място до 100 км/ч става за 6,6 секунди, а оптималната й скорост е над 200 км/ч.

Водачът притежател на машината ще би трябвало да има пилотски лиценз. Компанията е подготвена да му помогне за приемането на лиценза, като програмата за подготовка коства $20 000. За да излети на машината ще са нужни 335 метра гладка права, а за кацане 488 м, което значи, че ще би трябвало да употребява за задачата летище. Двигателят е бензинов, V4 с мощ наде 190 к.с. Максималната скорост във въздуха на Switchblade е 390 км/ч, а оптималното прелетяно разстояние 724 км.

Името Switchblade (джобен нож) е присвоено на машината поради крилата, които се сгъват сходно на острието на джобното ножче. Времето за разгръщане и прибиране на крилата и опашното оперение лишава по-малко от минута.

В основата на структурата лежи карбонов монокок. Естествено за по-висока сигурност е инсталирана и парашутна система. Клиентите могат да оборудват салон в сходство със най-смелите си условия, особенно в първата партида Limited Edition с цена половин милион $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР