Американската компания Micron Technology успя да стане първият производител на

...
Американската компания Micron Technology успя да стане първият производител на
Коментари Харесай

Индия до 18 месеца възнамерява да започне производство на полупроводници

Американската компания Micron Technology съумя да стане първият производител на полупроводникови артикули, чието дружество ще се появи на територията на Индия. Според локалните управляващи строителството ще стартира още идващия месец, а до края на 2024 година заводът на Micron в Гуджарат към този момент ще може да създаде първите си артикули. В същото време измежду претендентите за дотации от управляващите в страната се открояват двама кандидата.

В подтекста на изказванията на индийския министър на електрониката и осведомителните технологии Ашвини Вайшнау (Ashwini Vaishnaw), представени от Financial Times, е мъчно да се реши дали Micron Technology е измежду любимците във връзка с дотациите за общо 10 милиарда $, само че този план на организацията в Индия производството на чипове с памет и твърдотелни дискове ще се употребява с поддръжката на страната. Според министъра индийското държавно управление също работи интензивно за оказване на помощ на доставчиците на съставни елементи и материали, без чиято активност ще бъде невероятно да се провежда производството на чипове.

Проектът на Micron на стойност 2,75 милиарда $ може да бъде най-бързият в историята на света от позиция на стартирането на такова индустриално оборудване без прелиминарен опит на съответната територия. В Индия все още произвеждане на микросхеми към момента не е създавано и осемнадесетте месеца, избрани за осъществяването на плана на Micron, са доста къс интервал от време.

Както знаете, наскоро индийските управляващи преразгледаха условията към претендентите за дотации за построяването на предприятия за произвеждане на микрочипове в страната. Сега, вместо предходните 28nm, е позволено да се употребява 40nm технология или по-груба. Според индийския министър сега управляващите договарят с към 14 претенденти, измежду които се открояват двама любимци с всички шансове да получат дотации. Не се прецизира дали измежду тях са индийският конгломерат Vedanta и тайванският Foxconn, само че първият сподели, че той и сътрудникът му се пробват да приспособят параметрите на евентуалното си взаимно дружество към новите условия на индийските управляващи.

Според индийския министър, страната разполага с личен състав от повече от 50 000 разработчици на чипове и “практически всеки комплициран процесор в света “ към този момент е минал стадия на разработка от локалните експерти. „ Екосистемата към този момент е налице и построяването на цех е идната стъпка, върху която се фокусираме, а съглашението с Micron е огромна победа “ — обобщи чиновникът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР