Американската компания Epic Games си осигури ново финансиране от 2

...
Американската компания Epic Games си осигури ново финансиране от 2
Коментари Харесай

Epic Games си осигури 2 млрд. долара от Sony и Kirkbi за изграждане на метавселена

Американската компания Epic Games си обезпечи ново финансиране от 2 милиарда $ от Sony и капиталовата компания Kirkbi, притежател на LEGO Group, с цел да създадe лична " метавселена ". Сделката прави оценка разработчика на игри Epic на 31.5 милиарда $ и всяка от двете компании ще я финансира с по 1 милиарда $. След тази интервенция Kirkbi ще има 3% от компанията, а Sony - 4.9%, оповестява Financial Times. Lego и Epic оповестиха предходната седмица, че двете компании са сключили " дълготрайно партньорство ", с цел да основат така наречен метавселена, особено ориентирана към деца, само че предоставиха малко елементи по отношение на финансирането на този проект.

" Тази инвестиция ще форсира работата ни по построяването на метавселената и основаването на пространства, където играчите могат да се забавляват с другари, марките могат да основават креативен и завладяващи прекарвания, а създателите могат да основават общности и да процъфтяват ", споделя Тим Суини, създател и изпълнителен шеф и на Epic Games.

Sony, производителят на PlayStation, към този момент е финансирал Epic Games - японската компания е вложила 250 млн. $ през юни 2020 година и 200 млн. $ през април 2021 година
Борба за превъзходство на пазара за конзоли
Този ход идва малко откакто Microsoft, производителят на Xbox и притежател на ZeniMax Media и Mojang, реализира съглашение за закупуване на Activison Blizzard за 75 милиарда $. Изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела съобщи, че тази договорка ще разреши на компанията да стъпи в метавселената - необятно рекламирана и към момента неразбираема идея, която съгласно софтуерните визионери ще оформи метода, по който хората поддържат връзка, работят и харчат през идващите десетилетия. Това провокира безредици в бранша, в който Microsoft се конкурира със Sony за превъзходство на пазара за гейминг конзоли, като докара до вълна от консолидация измежду гейминг фирмите.
Реклама
Epic Games към този момент е измежду най-големите компании в гейминг промишлеността, като към този момент е съумяла да сътвори виртуален свят посредством най-популярната си игра Fortnite. Произведеният от компанията Unreal Engine, който е в основата на играта, както и се употребява от доста други разработчици, дава първообраз на технологията за ръководство на виртуален свят, в който хиляди хора могат да се движат сред обособени цифрови пространства като 3D аватари.

Изпълнителният шеф на Sony Кеничиро Йошида съобщи: " Също по този начин сме уверени, че опитът на Epic, в това число техният мощен игрови енджин, комбиниран с технологиите на Sony, ще форсира другите ни старания, като да вземем за пример създаването на нови цифрови прекарвания за почитателите в региона на спорта и самодейностите ни за виртуално произвеждане. "
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР