Американската баскетболна звезда Кайри Ървинг се извини, след като беше

...
Американската баскетболна звезда Кайри Ървинг се извини, след като беше
Коментари Харесай

Кайри Ървинг попадна отново в центъра на скандал

Американската баскетболна звезда Кайри Ървинг се извини, откакто беше отхвърлен от своя клуб “Бруклин Нетс ”, на фона на обвинявания в антисемитизъм.

Звездата беше осъден за пет мача, откакто отбрани решението си да разгласява линк към документален филм, подложен на критика като антисемитски в Туитър.

В изказване, оповестено в Инстаграм, Ървинг написа, че " съжалява надълбоко за болката ", която е предизвикал. “Извличам поука от това злополучно събитие ”, добави той.

Седемкратният участник в “мача на звездите ” в НБА беше остро наказан предходната седмица, в това число от притежателя на “мрежите ” Джо Цай и Националната баскетболна асоциация (НБА). Той пусна туит с филм от 2018 година, необятно наказан като антисемитски.



Кайри Ървинг. Снимка: БГНЕС

В сряда, в отговор на възмущението, Ървинг и Нетс обявиха, че 30-годишният състезател поема “отговорност ” за “отрицателното влияние ” на обявата си върху еврейската общественост и от този момент е изтрил истинския туит.

Клубът и Ървинг обявиха, че ще работят с Лигата срещу клеветата (ADL), организация с нестопанска цел, която се бори с всички форми на антисемитизъм и пристрастия, с цел да усилят знанията измежду хората за антисемитизма и дадоха обещание, че ще дарят $500 000 към дела и организации, “които работят за премахване на омразата и нетолерантността ”.

Но когато по време на новинарско събитие в четвъртък Ървинг беше запитан дали има антисемитски убеждения, той отхвърли категорично да осъди кино лентата и неговото обръщение. Вместо това съобщи пред кореспонденти: “Уважавам всички сфери на живота. Прегръщам всички сфери на живота. Това е позицията ми ”.

Когато беше притиснат да даде пряк отговор, Ървинг просто сподели, че не може да “бъде с такива възгледи, в случай че знае от кое място идва ”.

Часове по-късно клубът излезе с остро дефинирано изказване, в което разгласи наказването на Ървинг и споделя, че са “ужасени ”, че играчът “отказал недвусмислено да признае, че няма антисемитски убеждения, нито да признае съответен ненавиждан материал във кино лентата. ”

“Такъв крах да се отхвърли от антисемитизма, когато се даде ясна опция за това, е надълбоко тревожно, опонира на полезностите на нашата организация и съставлява държание, което е нездравословно за тима ”, се прибавя в изказването. “Съответно, сме на мнение, че сега не е добре да бъде свързван с “Бруклин Нетс ”.

Те прибавиха, че той ще бъде отхвърлен, до момента в който не извърши някои неуточнени “поправителни ограничения ” и ще пропусне най-малко пет мача.

В изказването си в четвъртък вечерта Ървинг акцентира, че е “реагирал прочувствено на това, че незаслужено е етикетиран като антисемит, вместо да се концентрира върху лечебния развой на еврейските си братя и сестри, които са били засегнати от думите на ненавист, изречени в документалния филм ”.

“Нямах никакви планове да не почитам каквато и да е еврейска културна история във връзка с Холокоста или да обезсмъртявам каквато и да е ненавист ”, добави той.

В светлината на обявата на Ървинг, Лигата за битка с клеветата излезе с изказване, че не може “с чиста съвест да одобри ” дарението на Ървинг и разгласи, че е ясно, че “Кайри не усеща отговорност за дейностите си ”.

Ървинг откри някои съдружници онлайн като рапъра Кание Уест, който неотдавна беше върнат в Туитър, откакто преди този момент беше отхвърлен поради антисемитска изразителност. Кание разгласява няколко известия в поддръжка на Ървинг.

Това не е първият път, когато Ървинг е в центъра на скандал през последните години. Той изигра единствено 29 от 82 мача от мачовете през постоянния през предишния сезон, откакто отхвърли да се имунизира против Ковид.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР