Американската агенция по храните и лекарствата одобри лекарството Ремдесивир“ за

...
Американската агенция по храните и лекарствата одобри лекарството Ремдесивир“ за
Коментари Харесай

САЩ одобриха лекарството „Ремдесивир“ за лечение на болни от COVID-19

Американската организация по храните и медикаментите утвърди лекарството „ Ремдесивир “ за лекуване на ковид. Антивирусният препарат – първото лекарство против заболяването, причинявана от ковид, се ползва венозно.

Лекарството, което фармацевтичната компания „ Гилиад сайънсис “ назовава „ Веклури “, редуцира времето за възобновяване с 5 дни – приблизително от 15 на 10 дни. От пролетта насам е позволено потреблението на лекарството при незабавни случаи, а в този момент то става първото, получило цялостно утвърждение в Съединени американски щати за лекуване на ковид.

От „ Гилиад “ показаха, че лекарството е утвърдено за пациенти над 12-годишна възраст и тегло най-малко 40 кг, които се нуждаят от болнично лекуване на зараза от ковид. „ Ремдесивир “ нападна веществото, което вирусът употребява, с цел да се развъжда. От компанията производител оповестиха, че сега посрещат потребностите от лекарството в Съединени американски щати и чакат да удовлетворят търсенето в международен мащаб до края на октомври.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се похвали, че е получавал „ Ремдесивир “ при лекуването му от COVID-19 във военната болница „ Уолтър Рийд “ в Мериленд. Миналата седмица СЗО разгласи, че нейни световни проучвания на Коронавирус лечения са разкрили, че „ Ремдесивир “ не оказва значителен резултат върху дължината на болничния престой на пациенти или върху възможностите им за оцеляване. Проучването обаче не е било прегледано от външни специалисти.

„ Гилиад “ сложи под подозрение безпристрастността на изследването на СЗО по тази причина, че то не е било „ заслепено “, т.е. участниците и техните лекари са знаели за тепариите с „ Ремдесивир “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР