Aмериканецът Алисън направи забележително бягане и завърши първи в трета

...
Aмериканецът Алисън направи забележително бягане и завърши първи в трета
Коментари Харесай

Чемпиън Алисън и Майкъл Норман, както и рекордьорът Уейд ван Нийкерк се класираха за финала на 400 метра

Aмериканецът Алисън направи удивително тичане и приключи първи в трета полуфинална серия с 44.71 секунди. Най-бързият в полуфиналите му обаче беше сънародникът му Майкъл Норман, който стана първи в серия 1 с време 44.30.

Световният рекордьор и повторен международен първенец Уейд ван Нийкерк от Южна Африка водеше безапелационно до 100 метра преди финала, когато Джонатан Джоунс от Барбадос да натисне крепко напред, бягайки един до друг с южноафриканеца. Но Алисън, който е вторият най-бърз тази година след Норман, също съумя да се възвърне от слабия старт и да пресече финалната линия първи. Ван Нийкерк остана 2-и, взимайки втората директна квота за финала от серията. Но и спортистът от Барбадос също се класира като един от двамата най-хубави трети.

Изоставайки от Матю Хъдзън-Смит във финалната обиколка, Норман навакса доста бързо пасива си и безусловно подмина британеца, с цел да приключи с 44.30 секунди. Кристофър Тейлър от Ямайка също даде всичко от себе си в последните метри и се подреди на 3-о място в серията с 44.97 секунди. Резултатът беше задоволителен с цел да вземе последната квота за финала, а също по този начин е и най-хубаво персонално негово достижение през годината.

Кирани Джеймс от Гранада завоюва втората полуфинална серия с време 44.74 секунди, откакто първоначално всички бягаха в обща група, само че Джеймс се откъсна и приключи с 0.20 пред Баяпо Ндори от Ботсвана. Американецът Майкъл Чели, който на Олимпийските игри в Токио финишира тъкмо зад първите трима, в този момент загуби сили в последните метри и остана на 4-о място, което значи и отпадане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР