Amazon уведоми служителите си в сряда, че планира да съкрати

...
Amazon уведоми служителите си в сряда, че планира да съкрати
Коментари Харесай

Amazon обяви най-голямото съкращение на персонал в тех индустрията

Amazon уведоми чиновниците си в сряда, че възнамерява да редуцира 18 000 работни места. Това число е най-голямото идно редуциране на личен състав в софтуерна компания през последните месеци – по-голямо (по брой, не като процент) от това в Meta и Twitter.

Броят от 18 000, разгласен в сряда, включва както авансово оповестени съкращения, които са основно в дивизиите, свързани с бизнеса с устройства и продажби на дребно, по този начин и неотдавна оповестени уволнения в други звена, в това число администрацията и софтуерния екип на Amazon.

Amazon надалеч не е единствената компания, която редуцира работни места. Пак в сряда Salesforce уведоми чиновниците си, че възнамерява да редуцира 10% от личния състав. Това е в допълнение към направените в края на предходната година няколкостотин съкращения на работни места.

Vimeo също редуцира 11% от работните си места, което е втора стъпка след първата вълна от 6% уволнения през юли предходната година.

Изпълнителният шеф на Amazon Анди Джаси разяснява, че компанията е възнамерявала да разкрие съкращенията на по-късен стадий, само че е ускорила известието си, откакто е изтекла информация на открито “. Wall Street Journal заяви за плануваните съкращения по-рано в сряда.

„ Обикновено чакаме да обявим тези решения, откакто сме говорили с хората, които ще са директно наранени “, споделя Джаси в обява в корпоративния блог на уеб страницата на Amazon. "

Amazon беше един от най-големите печеливши от пандемията, когато онлайн извършването на покупки набъбна неведнъж. Различните бизнеси на Amazon - от електронна търговия до хранителни артикули и облачни решения, носеха години наред напредък за компанията. За да се оправи с търсенето, Amazon удвои логистичната си мрежа и добави стотици хиляди чиновници.

Когато онлайн търсенето стартира да понижава за сметка на извършването на покупки във физическите магазините, Amazon инициира обзор на разноските си с концепцията да се понижат нерентабилните единици. През пролетта и лятото компанията направи целенасочени съкращения, с цел да понижи разноските. Бяха затворени физически магазини и бизнес звена като Amazon Care.

По-късно Amazon разгласи заледяване на назначенията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР