Amazon обещава повече Android-приложения за Windows, тъй като Amazon Appstore

...
Amazon обещава повече Android-приложения за Windows, тъй като Amazon Appstore
Коментари Харесай

Amazon обещава повече Android-приложения в Windows

Amazon дава обещание повече Android-приложения за Windows, защото Amazon Appstore към този момент е наличен за разработчиците на Android. След като етапа на прелиминарен обзор завърши, Amazon Appstore интензивно набира Android-разработчици, с цел да пренесат техните приложения в Windows. Тази самодейност ще усили доста броя на наличните Android-приложения за потребителите на настолни компютри.

В Windows 11 са внедрени доста нови функционалности, в това число и опцията за пускане на Android-приложения. Amazon към този момент предлага на Android-разработчиците опцията да придвижват своите приложения в Windows с минимални промени. Функционалността на приложенията за Android в Windows е допустима посредством Windows Subsystem for Android (WSA) — виртуална машина, която е способна да работи дружно с обичайните приложения за Windows. Потребителите могат да изтеглят приложения на странични разработчици и даже да накарат Гугъл Play Store да работи, само че Amazon Appstore остава единственият “официален “ метод за инсталиране на Android-приложения на настолен компютър.

В самото начало Amazon Appstore включваше единствено част от приложенията за Android в своето портфолио, което беше единствено дребна част от всички приложения за Android в екосистемата на Гугъл. Сега, съгласно Amazon, техният магазин за приложения е „ отворен за всеки “ и предлага принадлежности, които да оказват помощ на разработчиците да персонализират своите приложения за Windows. „ Очакваме с неспокойствие доста повече Android-приложения и игри да се появят в Amazon Appstore за Windows 11 “ — заяви Amazon в своя блог.

Очаква се тази самодейност да докара до доста нарастване на броя на Android-приложенията в Windows. Все още обаче не е ясно до каква степен разработчиците се интересуват от това. WSA не е конфигуриран на системите по дифолт и има строги систематични условия за инсталирането му. Ще ви трябват най-малко 8 GB RAM (16 GB препоръчително), 8-мо потомство Ryzen 3000 или процесор Intel Core или по-висок и SSD. Инсталирането на WSA може да бъде объркващо, даже в случай че компютърът ви дава отговор на условията. Това може да бъде спънка за доста консуматори на Windows 11, когато употребяват Android-приложения на компютрите си.

Ако желаете да видите всички приложения, които може да се появят в WSA, отворете Windows Store и потърсете Amazon Appstore. Магазинът ще конфигурира подсистема, а тя ще конфигурира клиента на Amazon. Оттам можете да инсталирате приложенията на Amazon или да изтеглите свои лични, в случай че прогнозата на Amazon за повече Android-приложения не се сбъдне.

Без подозрение Amazon се ангажира да играе значима роля в консолидираното на Android-приложения в екосистемата на Windows 11. Крайният резултат ще зависи от интензивността на разработчиците. Въпреки провокациите, съществуват нови благоприятни условия за възстановяване на потребителското преживяване в Windows 11.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР