Ало измамници получиха 20 000 лева от мъж от Горна

...
Ало измамници получиха 20 000 лева от мъж от Горна
Коментари Харесай

Ало измамници получиха 20 000 лева от мъж от Горна Оряховица

" Ало измамници " получиха 20 000 лв. от мъж от Горна Оряховица. Това стана след двегодишно мъртвило на крупните  телефонни измами. Схемата е същата - предоставяне на пари за интервенция на потърпевш непосредствен. Случаят е от 8 декември. 82-годишен мъж предава 20 000 лв. на чужд, който преди ден беше хванат. Историята е забавна, тъй като куриерът се пробва да избяга с парите, само че самите измамници, изработили закононарушението, го издават, оповестява " Нова ".

За това действие беше арестуван мъж на 37 години с двойно поданство – българско и турско. Възрастният човек е бил подведен по телефона, че щерка му, живееща в Съединени американски щати, е със строшен крайник и е належащо да ѝ бъде заплатена интервенцията. С него първо приказвал привиден лекар.

„ Моята щерка си счупила крайници на три места. Трябва да се сложат шест гвоздея. Златни! На крайници ”, изясни Стефанов.

После на Стефан се обадила и жена, която се показала за щерка му. „ И взе да плаче по телефона. Също като нейния глас. Плаче и сподели: „ Татко, би трябвало да ми пратиш парите ”, описа възрастният мъж.

След което телефона взел „ докторът ”, който бил настойчив. „ Каза, че парите би трябвало да се пратят незабавно. Търсих аз и открих 20 000 лв. ”, разясни още излъганият.

Схемата е класическа. Измамниците имали подготвен пощальон на позиция, открит по разгласи в интернет. Той ясно е съзнавал какво прави, само че не е познавал поръчителите. След като възрастният мъж бил уверен, че би трябвало да даде спестяванията си, се появило и мулето.

„ След като му дадох сумата, той потегли да бяга. Казах на жена ми: „ Тези ни излъгаха. Заминаха ”, добави Стефан.

Възрастните вземат решение да ревизират по какъв начин е щерка им - тогава схващат, че са излъгани. Полицията в цялата страна е вдигната на крайник. Започва търсене на куриера, взел 20 000 лв.. И тук помагат… измамниците – мнимият лекар и актрисата, изиграла ролята на дъщерята по телефона. Оказало се, че куриерът измамил и своите поръчители и те го издават, свързвайки се с 82-годишния Стефан. 

Поръчителите, издали своя пощальон, останали непроследими, защото употребявали интернет приложения, с цел да звънят на стационарния телефон. Куриерът обаче е хванат с помощта на горнооряховски криминалисти, специализирали се през годините в телефонни измами. В мулето била и цялата сума. Районната прокуратура във Велико Търново го задържа за 72 часа и му повдигна обвиняване. Предстои да бъде пожелан непрекъснат арест за 37-годишния мъж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР