Али Уаткинс получава перлена гривна през май 2014 г., това

...
Али Уаткинс получава перлена гривна през май 2014 г., това
Коментари Харесай

Държавните тайни в леглото на репортерка: историята, която разтърси медиите във Вашингтон

Али Уаткинс получава перлена гривна през май 2014 година, това са дните от последната й година в колежа. Дранкулка, която може да значи освен това от другарство, само че може и да не значи. 

Госпожица Уаткинс, тогава 22-годишна стажантка в един от вашингтонските вестници на медийната група McClatchy, не е толкова сюрпризирана от подаръка. Тя среща Джеймс Уолф, 57-годишен старши консултант към Комисията по разузнаване в Сената, до момента в който търси сензационни вести в Капитолия.

Уолф се трансформира в потребен източник, само че понякога той като че ли преследва други цели - да вземем за пример, когато ѝ подарява картичка за Свети Валентин.

Тогава Уаткинс изяснява на Уолф, че връзката им е строго професионална. Тя се посъветвала и с редактор от вестника, който ѝ споделил, че щом подаръкът не e прекален, значи няма проблем.

Али Уаткинс взема решение да задържи перлената гривна.

3-годишната спекулация, която се завихря сред младата кореспондентка и държавния чиновник с достъп до строго секретна информация, към този момент е част от следствие на федералните управляващи. Това следствие раздруса света на публицистите във Вашингтон и на източниците, на които те разчитат.

57-годишният Джеймс Уолф беше задържан на 7 юни с обвиняване, че е излъгал проверяващите за контактите си с Али Уаткинс и с още 3 други журналистки. Имейлите на Уаткинс също са били иззети.

Към момента 26-годишната Али Уаткинс е кореспондент на Ню Йорк Таймс. Редакторите на вестника сега ревизират нейната работа и дали аферата ѝ е повлияла на това, което отразява.

" Най-важният проблем в тази ситуация е конфискуването на персоналната преписка на публицист, което ние осъждаме и считаме, че всички американци би трябвало да бъдат обезпокоени за това ", декларира Елийн Мърфи, представител на Ню Йорк Таймс. 

Разкритието за връзката сред Уаткинс и Уолф шокира доста публицисти, които през времето следиха младата кореспондентка да се издига от стажант до изгряваща звезда в отразяването на политиките в националната сигурност.

Аферата сред двамата не пречи на журналистката да работи за няколко медии. Откакто Джеймс Уолф се среща с Уаткинс през 2013 година, тя написа от време на време за Политико, Бъзфийд, Хъфингтън пост и Маклачи.

Миналата есен, когато Али Уаткинс къса с Уолф, за малко тя стартира връзка с различен член на Комисията по разузнаване. Тази спекулация завършва, защото двамата вземат решение, че не търсят нищо съществено. 

Али Уаткинс е споделила на свои другари, че връзката ѝ с Уолф е почнала, откакто е напуснала медийната група Маклачи през есента на 2014 година В началото младата кореспондентка наложила някои правила: " Ти не си ми източник ", карала се тя на Уолф и го прекъсвала, в случай че стартира да приказва за работа.

Уаткинс признава обаче, че от време на време запомняла забавни обстоятелства, които Уолф споменавал, или злословия, които се популяризират във Вашингтон.

Колегите на Уаткинс я разказват като необикновен гений, който има най-разнообразни източници в държавното управление. 

" Хората във Вашингтон са в най-разнообразни връзки. Опитваш се да ги направляваш, да поставяш стени, само че не можеш да се преструваш, че не си човек. Али е страховит кореспондент и имам вяра в нейната преценка ", декларира в изявление Раян Грим, някогашният редактор на Уаткинс във в. Хъфингтън пост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР