Александър Зверев се класира за финала на заключителния Мастърс на

...
Александър Зверев се класира за финала на заключителния Мастърс на
Коментари Харесай

Зверев спря Федерер по пътя към финала в Лондон

Александър Зверев се класира за финала на заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон. 21-годишният немец победи шесткратния победител в конкуренцията Роджър Федерер след 7-5, 7-6 (5). Двубоят стартира по равносилен метод и с преимущество на сервиращите, като и Зверев, и Федерер бяха изгубили съотвено по пет точки на лично подаване в първите 11 гейма на мача. Това обаче се промени в идващия, когато германецът доближи до три поредни сетбола на сервис на швейцареца и материализира още първия си късмет, с което поведе и в резултата.

Поставеният под номер 2 в схемата Федерер не се отхвърли и проби Зверев за 2-1, само че младият гений мигновено върна брейка. Двамата не се пробиха повече до края на сета и частта бе решена от тайбрек. В него при 4-3 за Федерер едно от децата, подаващи топките, изпусна една от тях по време на разиграването и това докара до първи сервис на Зверев. При 5-4 в негова изгода швейцарският маестро направи съдбовна неточност, откакто прати воле на празен корт в мрежата. По-младият от братята Звереви затвори мача и се класира за финала.

Така той се трансформира в най-младия финалист в конкуренцията след Хуан Мартин дел Потро, който доближава разногласието за купата през 2009, когато е на 20 години. Във вечерния мач международния номер 1 Новак Джокович ще се изправи против дебютанта в Лондон Кевин Андерсън. Мачът сред двамата ще е повтаряне от финала им на Уимбълдън, който бе извоюван от сърбина. 31-годишният тенисист ще се опита да изравни върха на Федерер от шест трофеи в влиятелната конкуренция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР