Александър Омод Килде записа втора победа в рамките на 24

...
Александър Омод Килде записа втора победа в рамките на 24
Коментари Харесай

Втора победа за Килде във Венген този уикенд

Александър Омод Килде записа втора победа в границите на 24 часа във Венген (Швейцария) за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. След като през вчерашния ден завоюва супергигантския слалом за мъже, през днешния ден норвежецът победи и в спускането на фамозната писта " Лауберхорн ".

30-годишният Килде даде най-хубаво време по трасето с 1:43.14 минута. Това е шеста победа за сезона за норвежкия алпиец и 19-а в кариерата му за Световната купа.

Носителят на Големия бистър глобус за предишния сезон Марко Одермат от Швейцария е втори с закъснение от 0.88 секунди след спечелилия, а призовата тройка добави италианецът Матия Касе на 1:01 секунда.

Швейцарецът Беат Фойц, който три пъти в кариерата си е печелил спускането на " домашната " писта във Венген и кара за последно по това трасе в днешния старт, се класира пети.

Килде има четири победи на втурване този сезон от шест старта и е отпред в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината с 505 точки, пред Одермат с 386 и Винсент Крихмайер от Австрия с 319 точки.

В генералното класиране за Световната купа водач е Марко Одермат със 1186 точки, следван от Килде с 846 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 565 точки. Българинът Алберт Попов заема 48-о място със 76 точки.
 Бриньоне още веднъж подсети за класата си в Супер-Г Бриньоне още веднъж подсети за класата си в Супер-Г
Утре във Венген следва слалом за мъже с присъединяване на най-хубавия български алпиец Алберт Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР