Александър Лазаров определено пази добри спомени от Грузия, след като

...
Александър Лазаров определено пази добри спомени от Грузия, след като
Коментари Харесай

В мач, изпълнен с обрати: Лазаров заслужи мястото си на втори пореден финал!

Александър Лазаров несъмнено пази положителни мемоари от Грузия, откакто през предходната година завоюва купата на шампионата в Телави, а през днешния ден си обезпечи опция за спечелването на нов трофей в тази страна. Това се случи с цената на доста старания в един привидно протоколен мач за четвъртата ни ракета. Българинът завоюва първите девет гейма от дуела си против руснака Евгени Филипов, само че изпусна самодейността и по този начин се стигна до съдбоносен сет, в който Алекс сподели по-голямата си класа и се наложи с крайното 6:0 4:6 6:2.

Така родният ни представител записа своята девета поредна победа и на следващия ден ще се опита да завоюва втората си купа на сингъл през сезона. Негов противник във финала ще бъде различен представител на Русия, а точно Евгени Тюрнев, от който до момента е допускал две провали в също толкоз срещи посред им.

Началото на мача се трансформира в същинска наказателна акция на Лазаров, който рядко губеше точки на личен сервис и в същото време беше безукорен на ретур, което му разреши да реализира цели три пробива и да не загуби нито един гейм в откриващия сет.

Нещата не се трансформираха изключително във втората част, защото софиянецът усили преднината си до 6:0 3:0 и изглеждаше, че дуелът се доиграва, единствено че тогава се стигна до непонятен спад в равнището на поставения под номер три. Това докара до сериозен поврат в съотношението на силите и внезапно международният номер 914 доближи до непредвиден паритет в общия резултат.

Третият сет стартира с ранна замяна на брейкове, само че оттова насетне Лазаров се върна към играта си от дебютните минути на конфликта и не остави никакви шансове на своя конкурент, намирайки справедливо място в разногласието за трофея в Тбилиси.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР