Александър Дунчев написа коментар в социалната мрежа Facebook след решението

...
Александър Дунчев написа коментар в социалната мрежа Facebook след решението
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Конституцията сработи! Президентът чу призива ни и наложи вето върху лобистките промени срещу околната среда

Александър Дунчев написа коментар в обществената мрежа Фейсбук след решението на президента Румен Радев да наложи несъгласие върху противоречивите промени в Закона за поощряване на вложенията . Дунчев бе измежду хората, които приканиха президента да върне признатите промени, които съгласно него са в ущърб на околната среда . И още:

„ Конституцията сработи! Президентът чу апела ни и наложи несъгласие върху лобистките промени против околната среда в Закона за поощряване на вложенията! Мотивите са разбиващи! И в този момент сме на крачка от голям триумф, само че ще би трябвало и Вашата помощ, както и 121 депутата да поддържат ветото.

Със своя декрет от през днешния ден Радев връща за ново разискване и гласоподаване всички противозаконни ремонти за елиминиране на екологичния и публичен надзор върху най-големите и рискови капиталови планове (АЕЦ, Топлоелектрическа централа, кариери и т.н.), гласувани преди седмица от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Целта им бе бързо да се прокарват такива планове, с цел да се крадат по-лесно евро-средствата за тях от доближени компании, които партиите обслужват.

Т.е. депото за нуклеарни боклуци да се позволява за 2 седмици, и то без еко-оценка, а Вашият план за ремонт на покрива или за непретенциозен индустриален завод да чака години наред. Самите ремонти бяха прокарани посредством изменение на Закона за поощряване на вложенията, невиждано бързо, и изцяло нелегално. И то посредством изключително съвещание петък вечер, със единствено 96 гласа „ за “.

Положението изглеждаше безнадеждно, само че с помощта на хилядите писма и подписи до президента, в този момент с ветото му към този момент имаме над 50% късмет да спрем тези лобистки ремонти вечно, тъй като по член 101 от Конституция се изискват освен ново разискване на върнатия закон (могат да се пробват още на следващия ден на изключителното съвещание!!), само че и най-малко 121 гласа за прегласуването му. А ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ имат единствено 116 депутата. Това значи, че в случай че убедим ППДБ, Българска социалистическа партия, Възраждане и самостоятелните депутати единомислещо да поддържат президентското несъгласие, противозаконният закон ще пропадне изцяло.

Как бяха прокарани в нарушаване на правилника на Народно събрание тези ремонти, за какво са толкоз противозаконни и рискови за хората и природата, и кои са 2700-те българи, изпратили петиция до президента против тях, писахме преди дни.

Голям триумф е, че президентът отбрани държавността и публичния интерес, и то не за първи път! Сега остава, обаче, и всички депутати на ППДБ, Българска социалистическа партия, Възраждане и самостоятелните да не ни предадат и да поддържат ветото против далаверата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Моментът е повратен, а вяра към момента има! “

Румен Радев наложи несъгласие на противоречивите промени в Закона за поощряване на вложенията

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР