Александър Бублик несъмнено е един от най-талантливите и атрактивни играчи

...
Александър Бублик несъмнено е един от най-талантливите и атрактивни играчи
Коментари Харесай

Монпелие: Местен представител срази защитаващия шампион още на старта!

Александър Бублик безспорно е един от най-талантливите и атрактивни играчи в ATP Тура, само че работната му нравственос в никакъв случай не е била на нужното равнище, с цел да реализира изключително огромни триумфи и самият той признава, че за него има надалеч по-важни неща отвън тениса. Все отново казахстанецът може да се похвали със спечелването на купата в Монпелие през предходната година, когато надигра сензационно Александър Зверев във финала.

Този сезон обаче нещата за Бублик не се развиват по никакъв начин позитивно и през днешния ден той записа своето девето поредно проваляне, което пристигна точно в Монпелие. Защитаващият първенец напусна безславно шампионата, откакто локалният представител Грегоар Барер го надигра с крайното 6:4 6:7(12) 7:6(3) и си заслужи среща с Николоз Басилашвили във етапа на 1/8-финалите.

Шестият подложен сервираше на познатото си високо равнище, само че изглеждаше извънредно неподвижен в разиграванията и привидно не полагаше особени старания на корта. Барер пък се възползва от недотам професионалното отношение на своя противник, реализирайки съдбоносен пробив в десетия гейм и по този метод съумя да завоюва откриващия сет.

Втората част мина под цялостната доминация на сервиращите и не видяхме нито един брейкбол, което докара до изиграването на тайбрек. Там французинът стартира по-уверено и пласира отличен минаващ удар, с който взе мини пробив задатък, но Бублик нямаше желание да се предава и отрази цели три мачбола, с цел да доближи до паритет в общия резултат.

Миналогодишният първенец не спря дотук и започва извънредно безапелационно в решителния сет, реализирайки своя първи брейк от началото на срещата, единствено че позволи спад в концентрацията си и още веднъж имахме тъждество при 4:4 гейма. Оттам насетне нямаше изненади и се стигна до нов тайбрек, в който нервите на казахстанеца не устояха и видяхме най-лошата му страна. Световният номер 50 се отдаде на разногласия със съдията и търсеше виновността на всички места, само че не и в себе си, а Барер се възползва от обстановката и с лекост дръпна с 6:0 точки, след което постави точка на разногласието в конфликта.

Montpellier champ is out! ❌

France`s ATP No.75 Grégoire Barrère stuns Alexander Bublik 6-4 6-7 7-6 to reach the 2nd round at
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР