Албански съд нареди днес двама руснаци и един украинец да

...
Албански съд нареди днес двама руснаци и един украинец да
Коментари Харесай

Обвиниха хванатите край бившия военен завод в Албания руснаци и украинец в шпионаж

Албански съд подреди през днешния ден двама руснаци и един украинец да останат в ареста, до момента в който управляващите организират следствие за шпионаж, осъществен от обвинените в някогашен цех за произвеждане на оръжия, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдията се произнесе в интерес на прокурорите, които желаеха тримата да бъдат арестувани по обвинявания в " запазване на секретна информация от боен или различен темперамент за да бъде предоставена на непозната мощ, с което се нарушава независимостта на страната ".

Изслушването се състоя при закрити врата.

Двамата обвинени руснаци са 25-годишният Михаил Зорин и 33-годишната Светлана Тимофоева, а украинецът е разпознат като Федир Алпатов.

Тримата бяха задържани в събота в региона на някогашния боен цех в Грамш, на 80 км южно от столицата Тирана. Заподозрените са създали фотоси на завода.

Властите оповестиха, че Зорин, който е влезнал в завода, е употребявал спрей със сълзотворен газ против двама военни, които са се пробвали да го заловят. Тимофоева и Алпатов са били задържани отвън комплекса.

Полицията заяви, че е конфискувала автомобила им Шевролет, два дрона, преносим компютър, пари в брой и други

Тримата обвинени отхвърлят обвиняването в шпионаж. Ако те бъдат приети за отговорни, ги чака до 10 години затвор.

Военният цех " Грамш " е открит през 1962 година В него са създавани автомати " Калашников " и други оръжия. След рухването на комунизма през 1990 година заводът прекратява производството на оръжие.

Според информация на локалните медии тримата обвинени са влезнали в Албания от разнообразни гранични пунктове. Служител на украинското посолство, който участва на чуването, съобщи, че обвиненият украинец е почтен и уточни, че Алпатов е работил единствено като водач на руснаците.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР