Алън Рикман – недоброжелателният професор Снейп от филмите за Хари

...
Алън Рикман – недоброжелателният професор Снейп от филмите за Хари
Коментари Харесай

„Аз съм героят, който няма амбициите да ви се хареса“: 5 години без Алън Рикман

Алън Рикман – недоброжелателният професор Снейп от филмите за Хари Потър е един от най-уважаваните английски телевизионни и театрални артисти, прочут по целия свят с функциите си в толкоз разнообразни филми като: „ Умирай трудно”; „ Боб Робъртс”; „ Galaxy Quest” и „ Наистина любов”.

Рикман е роден на 21 февруари 1946 година в Южен Хамърсмит, Лондон в семейство от работническата класа. Майка му Маргарет Дорийн Роус е стопанка, а татко му Бърнард Рикман работи в цех. Майката на Рикман е от Уелс и е методистка, а татко му произлиза от ирландско католическо семейство. Алън има по-голям брат Дейвид, роден в 1944 година и занимаващ се с графичен дизайн, и по-малък брат Майкъл, роден през 1947 година, работещ като треньор по тенис, както и по-малка сестра Шелия, родена през 1949 година. Рикман посещава учебно заведение в Актън, в което се преподава по метода на Монтесори.

 Алън Рикман Getty

Когато Алън е на 8 години, татко му умира. Майката на Рикман се омъжва още веднъж, само че се развежда след три години. По-късно Рикман споделя, че майка му има единствено една обич в живота си. Алън се отличава в учебно заведение в калиграфията и акварелното изобразяване и печели стипендия в приблизително учебно заведение в Лондон, където стартира да се занимава с драма. След това Рикман посещава Колежа за изкуство и дизайн към Университета за изящни изкуства в Лондон, а по-късно следва в Кралския лицей за изкуство. Това обучение му разрешава да работи като графичен дизайнер за радикалния вестник „ Нотинг Хил Хералд “, което той счита за по-сигурен поминък от актьорството.

 Алън Рикман Getty

След като приключва, дружно с другари Рикман отваря студио за графичен дизайн, наречено „ Графити “, само че след 3 години сполучлив бизнес той взема решение да се заеме професионално с актьорство. Алън написа до Кралската академия за трагично изкуство, молейки за прослушване, след което е признат и посещава академията от 1972 до 1974 година. Докато следва там, разучава творбите на Шекспир и с цел да се устоя работи като декоратор при сър Найджъл Хоторн и сър Ралф Ричардсън, като печели няколко награди.

 Алън Рикман Getty

Алън Рикман е прочут с присъединяване си в телевизионни продукции, кинопродукции и с театралните си функции. Играе в поставената на Бродуей пиеса Private Lives през 2002 година и за ролята си е номиниран за повторно за премия „ Тони “, откакто през 1987 година за пръв път е номиниран за ролята си в пиесата „ Опасни връзки “ (Les Liaisons Dangereuses). Рикман взе участие в пиесата на Тереса Ребек„ Семинар “ (Seminar), сложена на Бродуей през 2011 година.

Умира на 14 януари 2016 година в Лондон от рак на панкреаса.

Споделяме с вас няколко незабравими цитата от английския артист.
 12 вдъхновяващи цитата от невероятния Алън Рикман  12 вдъхновяващи цитата от невероятния Алън Рикман  12 вдъхновяващи цитата от невероятния Алън Рикман  12 вдъхновяващи цитата от невероятния Алън Рикман
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР