Има някои места по Земята, които са единствени по рода

...
Има някои места по Земята, които са единствени по рода
Коментари Харесай

Като на Марс: Какво представлява Прозорецът към миналото в Чили

Има някои места по Земята, които са единствени по рода си и през днешния ден ще ви разкажем точно за едно такова кътче в далечно Чили. То ни дава визия за първите стъпки на живота на нашата планета и е толкоз неповторимо, че даже прилича атмосферата на враждебаната планета Марс. 

В седмичния куиз на предаването " На кафе " участниците бяха изправени пред предизвикването да разкрият какво прави това място неповторимо. Отборът, отпред със Сияна от тазгодишния сезон на " Един за различен " познаха по-късно размисъл. Т.нар. " Прозорец към предишното " в чилийската пустиня Атакама е загадка екосистема на метри подземен.
 5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024  5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024  5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024  5 тайнствени места в България, които да посетите до края на 2024
Водещата Гала описа още забавни обстоятелства за това неизмеримо място: " Това място има в действителност съкровищница от микробно многообразие и е допустимо най-най-най-сухото място на земята, с допустимо най-враждебната среда. Това е като среда, каквато има, да речем, на Марс. "

В сходен вид среда учените допускат, че се е случило началото на зараждането на живота на Земята.
                             

" Така че изследването на тези бактерии и микроорганизми може да подреди пъзела и затова се назовава " Прозорец към предишното " - с цел да ни покаже по какъв начин са се случили нещата преди милиони години на земята ", прибавя Гала.

В идната изложба може да научите за още не толкоз приветливи, само че красиви места по света:
 10 неразрешени места по света, които не можете да посетите  10 неразрешени места по света, които не можете да посетите  10 неразрешени места по света, които не можете да посетите  10 неразрешени места по света, които не можете да посетите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР