Алън Аркин, актьорът от филмите Мис Слънчице и Арго, известен

...
Алън Аркин, актьорът от филмите Мис Слънчице и Арго, известен
Коментари Харесай

Почина големият актьор Алън Аркин

Алън Аркин, артистът от филмите " Мис Слънчице " и " Арго ", прочут със своето духовитост и импровизаторски умения, умря на 89-годишна възраст, съобщи БГНЕС.

Синовете на артиста, притежател на Оскар, Адам, Матю и Антъни, които са последвали татко си в развлекателната промишленост, обявиха, че той е бил " неповторимо надарена естествена мощ както като актьор, по този начин и като човек ".

" Любящ брачен партньор, татко, дядо и прародител, той беше обожаван и ще ни липсва надълбоко ", се споделя в изказването им.



Роден в Бруклин на 26 март 1934 година в фамилията на руско-германски еврейски имигранти, Аркин стартира да посещава уроци по актьорско майсторство от ранна възраст.

Семейството му се реалокира в Лос Анджелис през 50-те години на предишния век и Аркин печели стипендии в разнообразни колежи по актьорско майсторство в Лос Анджелис, след което се отхвърля и през 1955 година образува фолклорна група The Tarriers.

През 1956 година групата прави шлагер с песента " The Banana Boat Song " и през идващото десетилетие продължава да се занимава с музика, както и с актьорско майсторство.



Той е член на известната импровизаторска натрупа " Second City " в Чикаго и се появява за първи път на огромния екран с " The Tarriers " във кино лентата " Калипсо гореща вълна " от 1957 година

Дебютира на Бродуей в " От Втория град ", което води до роля в фамозната комедия " Влезте със смях ", за която печели премия " Тони ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР