„Актуализацията на бюджета засяга най-уязвимите представители на обществото в момент

...
„Актуализацията на бюджета засяга най-уязвимите представители на обществото в момент
Коментари Харесай

Петър Витанов: Партиите трябва да постигнат национален консенсус по темите за бюджета и ваксинацията

„ Актуализацията на бюджета визира най-уязвимите представители на обществото в миг на здравна и икономическа рецесия. По тази тематика тема политиците би трябвало да преглътнат персоналното си нарцистично его “, сподели Петър Витанов.

„ Другата тематика, по която политиците би трябвало да се обединят, са по-решителните ограничения, свързани с имунизацията. Заради политическите боричкания, от боязън, някой да не загуби част от своя рейтинг, тъй като няма да бъде харесан от групата на антиваксърите, не бяха подхванати никакви ограничения и България е на опашка в Европейски Съюз. Критиката ми е както към ГЕРБ, при които България беше на дъното, по този начин и към служебното държавно управление, което не навакса изоставането. Статистиката в Европа демонстрира, че ние сме три пъти по-малко предпазени от останалите страни, а на този декор представител на Има Такъв Народ – проф. Андрей Чорбанов проповядваше от парламентарната естрада антиваксърски насторения. Това не е отговорно “, сподели още Витанов.

Той разяснява и решението на Българска социалистическа партия да върне мандата идната седмица. Според него левицата е посочила отговорно и рационално държание.

„ Българска социалистическа партия няма да става пленник на хрумките на партии еднодневки или такива, чийто политически небосвод е стеснен. Когато сме в предизборна конюнктура, всеки се пробва да се разграничи от систематичните партии и да предложи опция. Когато обаче има опция за сходна опция, тъкмо тези партии демонстрират некадърност да предложат решение и в последна сметка отново опират до Българска социалистическа партия – било поради потребността, математически, от сбора на техните гласове, било поради нуждата от по-висока експертиза, каквато въпреки всичко притежаваме “, разяснява още той.

В Брюксел не гледат с изненада на протичащото се, тъй като това е част от демокрацията. Не по този начин обаче стои въпроса с полицейското принуждение, което повдига тематиката за спазването на върховенството на закона.

„ Ситуацията, която безусловно изправи косите на моите сътрудници в Европарламента, е абсурдът с полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги. В миг, в който България се бори за върховенството на закона, да видите сходни фрагменти, които са присъщи за страни от Третия свят, а не за страна-членка на Европейски Съюз, в действителност буди неразбиране и яд. Това беше и повода да задам въпрос, обвързван с годишния Доклад за върховенството на закона и да упорствам за отговор дали ще се вземат характерни ограничения, а освен да се разказва обстановката, нещо което може да прочетем и във всеки брюкселски вестник “, добави Витанов.

След невъзможността да се сформира държавно управление, у българите ще се натрупа отмалялост от избори. „ Много българи чакаха да има държавно управление, друго от това на ГЕРБ, което да ръководи по либерален метод. Надеждите, които бяха предоставени на партиите на митинга, не бяха оправдани. Очаквам, че ще има спад на доверието към тях. Вероятно ще има слаба изборна интензивност и също по този начин неголяма легитимност на идващото Народно събрание, а в случай че има и нови политически субекти - пренареждане на политическата карта. А що се отнася до президентските избори, считам, че Румен Радев ще бъде избран отново с лекост “, предвижда още Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР