Акциите на японската компания CAPCOM достигнаха рекордна цена от 4865

...
Акциите на японската компания CAPCOM достигнаха рекордна цена от 4865
Коментари Харесай

CAPCOM регистрира рекордно висока цена на акциите си

Акциите на японската компания CAPCOM доближиха рекордна цена от 4865 йени (65,86 лева). Финансовият триумф на японците не е единствено еднодневно знамение. През последните няколко години акциите на CAPCOM се търгуват на доста положителни цени, което се дължи на поредност от сполучливи игри.

Преди към седем години обаче обстановката беше радикално разнообразни. През 2016 година CAPCOM пуска на пазара Resident Evil Origins Collection, една доста нескопосано съединена компилация от Resident Evil и Resident Evil Zero remasters; Street Fighter V излиза с огромните искания да превземе света на бойните игри, само че се проваля заради незадоволителното наличие за сингъл плейър и отвратителното държание на играта по време на онлайн двубои; шутърът Umbrella Corps бива безусловно разкостен от критиците и почитателите. Издателят пуска и Dead Rising 4, която за разлика от предходните заглавия е много прилична, само че не съумява да избави CAPCOM Vancouver от затваряне.

През 2017 година японците съумяват да преобърнат наклонността с Resident Evil VII: Biohazard, която се счита да искрата, която разпалва още веднъж творчеството в  CAPCOM. За това заглавие компанията поема няколко рискови стъпки, като една от най-важните е, че за първи път в поредицата играчът не влиза в ролята на подготвен служител на реда, а на най-обикновен човек, който обезверено търси брачната половинка си измежду ужасиите в Луизиана. Друга основна смяна е прекосяване към аспект от първо лице. Играта реализира огромен триумф и връща остарялата популярност на студиото.

През 2018 година се ражда и златната кокошка на CAPCOM. Става въпрос за Monster Hunter: World, която с времето се трансформира в най-добре продаващата се игра на компанията.

И както се споделя, всичко което следва е история: Resident Evil 2, Devil May Cry 5, Resident Evil 3, Monster Hunter Rise, Resident Evil Village и Resident Evil 4 remake, която продава 3 милиона копия единствено за два дни след излизането си.

С взор в близкото бъдеше чакаме излизането на Street Fighter 6, която съгласно предварителните ревюта би трябвало да възроди славата на именитото заглавие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР