Акциите на Tesla поевтиняха с около три процента във вторник,

...
Акциите на Tesla поевтиняха с около три процента във вторник,
Коментари Харесай

Неразбория около сделката с Hertz свали акциите на Tesla

Акциите на Tesla поевтиняха с към три % във вторник, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск съобщи в обществената мрежа Twitter, че контракт за доставка с компанията за коли чартърен Hertz към момента не е подписан.

Думите му бяха в отговор на оповестена графика с цената на акциите на компанията. Съобщението за контракта за доставка на 100 хиляди автомобила изстреля цената им през последните дни и увеличи пазарната капитализация на производителя до над $1 трлн.

" Искам да акцентира, че не е подписван контракт [с Hertz] към момента ", написа във вторник основният изпълнителен шеф.

В сряда сутринта обаче Hertz допълниха към объркването, откакто обявиха, че към този момент са почнали да получават първите модели от Tesla.

Нито Tesla, нито Hertz дават отговор на запитванията за повече информация.

Поредното изказване на Мъск идва в миг, в който дейностите му в обществените мрежи се наблюдават от близко от регулаторите. През 2018 година Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати упрекна ексцентричния милиардер поради туита му, в който съобщи, че смъква Tesla от борсата и към този момент има обезпечено финансиране. Компанията и той заплатиха по $20 млн.
 За първи път Tesla отваря зарядните си станции за други електрически автомобили
За първи път Tesla отваря зарядните си станции за други електрически автомобили

Компанията оперира над 25 000 зарядни станции в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР