Актрисата Нина Димитрова получава Златен кукерикон за цялостно творчество от

...
Актрисата Нина Димитрова получава Златен кукерикон за цялостно творчество от
Коментари Харесай

Актрисата Нина Димитрова получава "Златен кукерикон" за цялостно творчество

Актрисата Нина Димитрова получава " Златен кукерикон " за изцяло творчество от името на Георги Калоянчев. Поводът е, че Театър " Кредо ", на който тя е създател и артистичен шеф, навърши 30 години.

Това стана известно от оповестените в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " номинации за " Златен кукерикон ". " Родени сме във време, в което доста елементарно подминаваме значими неща. А този дребен спектакъл, тази концепция, толкоз години носеше след себе си сериозна прочувствена диря. Ако дадем публичност, на напред във времето да се поставят не нелицеприятните неща в нашата специалност, а ето такива планове, които се развиват във времето, те ще бъдат образец за хора, които желая да вършат сходни неща. Затова, с цялата ми любов и почитание към Нина, се обръщаме към нея и с реверанс към това което е направено ", сподели шефът на театъра Калин Сърменов.

За достижения в хумора и сатирата са номинирани разнообразни актьори в няколко категории. За " Млада вяра " кандидатите са Ивана Керанова - за ролята на Мария в постановката " Лилиом Легенда за любовта " от Ференц Молнар (ДТ " Сава Огнянов ", Русе), Илина Илиева - за ролята на Пък в постановката " Сън в лятна нощ " от Шекспир (ДТ " Гео Милев ", Стара Загора) и Станислав Кондов - за ролята на Франсис в постановката " Клетка за пеперуди " от Жан Поаре (ДТ " Стоян Бъчваров ", Варна).

За женска роля номинираните са Мария Сапунджиева - за ролята на Мери в постановката " Ревност " от Сам Бобрик (ДТ " Адриана Будевска " и Търговска колегия " Вива Арте " ), Мая Бежанска - за ролята на госпожа Мускат в " Лилиом Легенда за любовта ", и Светлана Бонин - за ролята на Фифа в постановката " Срещи в сряда " от Валентин Красногоров (театър " Бонини " ).

За мъжка роля са номинирани Ненчо Илчев - за ролята на Мъжа в постановката " Догодина по същото време " от Бърнард Слейд (ДТ, Пловдив), Руслан Мъйнов - за функциите му в постановката " Градска легенда " от Алексей Клас (ДТ " А. Будевска ", Бургас) и Христо Бонин - за ролята на Мъжа в постановката " Срещи в сряда ".

За постановка номинациите отиват при Борислав Чакринов (за постановката " Ревност " ), Елена Панайотова - за постановката " Сън в лятна нощ ", и Ивайло Ненов - за " Лилиом Легенда за любовта ".

За театър предложенията за " Златен кукурикон " са за " Ревност ", " Дебело прасе " от Нийл Лабют на Младежкия спектакъл " Николай Бинев " и за " Суматоха " от Йордан Радичков на държавна такса " Гео Милев ", Стара Загора.

Наградите ще бъдат връчени на 7 април - датата, на която Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " ще отпразнува 66 години от основаването си. Мотото тази година е " Да живее народът ". Калин Сърменов разяснява сюжета по този начин: " Действието " ще се развива пред Народното събрание, ще има протестиращи. Ние сме единствената страна в света, в която в един ден имаше 11 митинга за разнообразни неща. " Не на народа " ще бъде платформата, към която ще се съберат всички партийни обединения и ще сформират устойчиво държавно управление. Защото в действителност е най-приятно да няма народа. Ако няма народ, няма да има никакъв проблем ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР