Актрисата Кристина Апългейт, която българските зрители познават много добре благодарение

...
Актрисата Кристина Апългейт, която българските зрители познават много добре благодарение
Коментари Харесай

Кристина Апългейт от „Женени с деца“ и „Приятели“ е болна от множествена склероза

Актрисата Кристина Апългейт, която българските фенове познават доста добре с помощта на сериала „ Женени с деца “, заяви в обществените мрежи, че преди няколко месеца е била диагностицирана с множествена склероза.

„ Здравейте, другари. Преди няколко месеца ми сложиха диагноза множествена склероза “, написа тя в Туитър. „ Това беше необичайно странствуване. Но получих доста поддръжка от хора с тази диагноза, които познавам. Беше сложен път. Но всички знаем, че пътят продължава. Освен в случай че някой гъз не го блокира. “

Множествената склероза е автоимунно възпалително заболяване, което визира способността на нервните кафези на основния и гръбначния мозък да споделят между тях. Според американската организация Националното сдружение за множествена склероза засегнатите от заболяването в света са към 3 млн. души, което значи, че на всеки пет минути някой чува плашещата диагноза.

За момента няма известно лекуване на множествената склероза, само че засегнатите могат да се подлагат на терапия, с цел да облекчат признаците. Терапията зависи от типа на множествената склероза и положението на обособения пациент.

Това не е първият случай, в който звездата от „ Женени с деца “ споделя за плашеща диагноза, която е получила. През 2008 година лекарите откриха на Апългейт рак на гърдата и актрисата се подложи на двойна двойната мастектомия.

Още известни персони, които приказват за множествената склероза, може да намерите на уеб страницата LadyZone.bg :
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР