Акредитацията на МБАЛ – Девин от здравното министерство е факт

...
Акредитацията на МБАЛ – Девин от здравното министерство е факт
Коментари Харесай

Радка Грозданова: Отворени сме за млади хора, които да останат на работа при нас

„ Акредитацията на МБАЛ – Девин от здравното министерство е реалност и това откри опция лечебното заведение да се насочи към сключването на контракти с медицински университети за образование на студенти при нас “. Това съобщи пред Zdrave.net директорката на девинската болница Радка Грозданова.

По думите й просрочените отговорности и неимоверните компликации, през които е минала болничното заведение в последните години към този момент са минало и в този момент управлението й, дружно с Община Девин насочат взор към бъдещото развиване на лечебното заведение.

„ Водени са диалози с МУ – Пловдив, Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и МУ – София за подготовка на медицински сестри и лекари при нас, следва конкретизирана на изискванията “, разясни Радка Грозданова.

Тя бе безапелационна, че последните промени в нормативната уредба дават опция и на общински лечебни заведения да осъществят такава активност и в този момент напъните са ориентирани към това да бъдат основани оптимално положителни условия, с цел да стане тя факт.

„ Искаме в бъдеще болничното заведение да стане привлекателна за тези младежи и те да бъдат стимулирани да останат при нас “, сподели още шеф на болничното заведение.

В момента в МБАЛ – Девин работят 5 отделения със 70 разкрити кревати, а общият блян е да се търсят уравновесени и градивни решения, които не позволяват спад в активността и трупане на задължения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР