Ако ВСС освободи главния прокурор, Румен Радев има основания да

...
Ако ВСС освободи главния прокурор, Румен Радев има основания да
Коментари Харесай

Шок за управляващите, президентът ще бави махането на Иван Гешев?

Ако Висш съдебен съвет освободи основния прокурор, Румен Радев има учредения да изчака решението на Конституционния съд, разгласи Иво Христов

Желанието на ръководещите от „ ПП-ДБ “ и ГЕРБ да бъде небрежно освободен бързо основният прокурор Иван Гешев и войната на прокуратурата с политическия хайлайф да завърши май няма да се извърши скоро. 

Евродепутатът Иво Христов сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, че в случай че Висшият правосъден съвет смъкна Иван Гешев, президентът Румен Радев има конституционни учредения да изчака произнасянето на Конституционния съд преди да подпише указа. 

По думите му, в случай че някой твърди, че президентът и основният прокурор са в един лагер, то там са всички останали българи, в това число личните им гласоподаватели.

В петък пък зам.-председателят на Народното събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява в предаването „ Панорама “ по националната телевизия, че цялото държавно управление и новосформирана ръководеща коалиция брани Бойко Борисов.

„ Мина задоволително време, в което самият парламент можеше да стартира самодейност, с която да образува комисия за имунитета му (б.а. поради “Барселонагейт ”) – това не се случва. За нас изводът е, че целеустремено се бави този развой, с цел да може през това време да бъде отхвърлен основният прокурор, да се подхващат други дейности, да се забави всичко и най-после още веднъж всичко да потъне “, изясни Вигенин. 

" Ако има компромис, той е от страна на Бойко Борисов и от Пеевски, защото и двамата бяха нарочени за мафия, а водачът на ГЕРБ победи на изборите и в този момент е заставен под опасността от „ Магнитски “ и прочие принадлежности извън да се коалира с тогавашния си кръвен зложелател. От другата страна (б.а. от „ ПП-ДБ “) няма компромис, а безспорна загуба на морал и политическа меродавност, защото тези хора, които са фарисеи по дух и вървят постоянно с ориентиран пръст, които дамгосват и демонизират, се прегърнаха с хората, които назовават мафия и дружно ще пишат Конституция “, сподели пък Иво Христов.

„ Браненето на депутатите, чиито имунитети са поискани, слага в срам новата коалиция, тъй като, с цел да бъде опазена, всеки би трябвало да бди над това да не падне имунитета на неговия сътрудник. Те са сложени пред личната си неплатежоспособност като коалиция “, добави той.

Мераците за конституционна промяна са трайно вкарване на България в неправилен коловоз, акцентира той.

„ И различен път е ставало въпрос, че пазя тезата за еволюция към президентска република. Това, което те ще създадат, е да укрепят парламентарната република, чието срутване следим в пряк ефир. Виждате какво съставлява българският парламент – депутати се наплюват край трибуната в дословния смисъл, бият се, Кирил Петков влезе с щурм в стаята на „ Възраждане “. Те си мерят мъжките достолепия. Това е детска градина – българският парламент “, добави той.

„ Никой от хората, дали своят вот за „ смяната “ и за ГЕРБ не е дал на двете политически сили да се коалират. Те гласоподаваха тъкмо с противоположното желание – ГЕРБ да запази това, което са построили през годините, в това число и личния си корупционен комфорт, а другите – с концепцията да ги изместят и да заемат тяхната ниша “, разяснява Христов.

„ Виждаме по какъв начин „ ПП-ДБ “ и ГЕРБ се управляват взаимно. Те се съешиха обществено в случай, че бяха определени с други планове “, разяснява той.

Той предизвести, че има възможност българи да бъдат изпратени на фронта при неуспех на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. „ Намирам, че ще е доста злокобна подигравка на ориста, в случай че мините и боеприпасите, пометени от язовира „ Нова Каховка “ бъдат довлечени от Черно море на личното ни крайбрежие, тъй като може да се окаже, че доста от тях са български. Тогава ние метафорично и безусловно ще разберем какво вършим като изнасяме оръжие за тази война. Трябва да заемем твърда позиция за прекратяването й, за мир от страна на Европейски Съюз “, сподели още евродепутатът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР